изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:33 EEST
ОТ 100 ДО 5000 ЛВ. ГЛОБА ЗА ФИЗИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА ЗА БРАНЕ НА ОХЛЮВИ    
ЕкологияОт пресслужбата на РИОСВ - Варна напомнят, че са забранени събирането и продажбата на охлюви до 10 май. От екоинспекцията заявяват още, че при констатирани нарушения ще се налагат глоби от 100 до 1000 лв. за физически лица и от 200 до 5000 лв. - за юридически субекти.

Разрешителният период за събиране и изкупуване на живи охлюви за търговски цели или фермерно отглеждане е от 10 май до 30 юни, като минималният размер на охлювите, които могат да се продават, не може да бъде под 28 мм в диаметър, уточняват още от екоинспекцията. Тези условия са уредени със заповед на министъра на околната среда и водите, която определя режима, условията и реда за ползване, изкупуване и изнасяне през граница на живи охлюви, черупки и месо от видовете лозов охлюв (Helix lucorum) и градински охлюв (Helix pomatia).
Директорът на РИОСВ-Варна  е издал  предписания на "Пазари" ЕООД в Добрич и Варна, с които да бъдат запознати всички търговци, добавят от пресслужбата.
Право да изкупуват и търгуват с охлюви, както и да ги изнасят през граница, имат физически и юридически лица, които са регистрирали изкупвателни пунктове за охлюви в регионалните инспекции за околната среда и водите. Срокът за регистрация е до 1 май всяка година, уточняват още от РИОСВ.
 


Сходни връзки

ОТ 100 ДО 5000 ЛВ. ГЛОБА ЗА ФИЗИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА ЗА БРАНЕ НА ОХЛЮВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди