изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:12 EEST
Fisker Karma - Plug-in хибридът потвърден за Европа    
Икономика Само няколко дни след като Tesla съобщи, че ще продава електрическия си Roadster в Европа, се появи потвърждение от конкурентите в тази ниша, а именно производителя на спортни автомобили Fisker Automotive, които също ще предлагат своя plug-in хибрид Karma в Европа. Fisker дори съобщиха за първия си вносител за Европа, които ще бъдат Fisker Italia. Компанията се надява да лансира около 50% от гамата си на Стария континент.


Fisker планира да произвежда до 15 000 бройки от новия си Karma в началото,  а след това ще се опита да вдигне продукцията на 100 000 бройки годишно. За разлика от Tesla Roadster новият Fisker Karma е все още на година от времето, в което ще влезе в производство. И въпреки това компанията вече има толкова поръчки за колата, чиято цена се очаква да бъде от порядъка на 80 000 долара.

„Очаровани сме от интереса, на който се радва Fisker Automotive в Северна Америка и особено в други страни.” – каза Вик Дулън - член на борда на Fisker Automotive и директор на отдела за продажби.

Ако Karma се окаже успешен модел за Fisker, компанията вероятно ще пусне нов модел, който ще се предлага на половин цената на Karma. Това обаче е няколко години напред. В действителност шефът на отдела по технологии Алън Нидзвички бе споменавал на няколко пъти, че компанията възнамерява да произвежда три модела.

Иначе друга ключова разлика между Karma и Tesla Roadster е, че моделът на Fisker има малък бензинов двигател, захранваща литиево-йонна батерия. Съответно батерията захранва електрически мотор, ползван, за да задвижва колелата. По този начин автомобилът може да измине до 80 км само на електрическа сила. Едва тогава бензиновият двигател влиза в действие и започва да захранва наново батериите.  rs-auto.bg


 


Сходни връзки

Fisker Karma - Plug-in хибридът потвърден за Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди