изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:20 EEST
18 СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТА В ДОБРИЧКО СА СПРЕНИ    
НовиниОбщо 18 строителни обекта в Добричка област са спрени след проверки от областната дирекция "Инспекция по труда", съобщи директорът й Младен Мартинов. Масовите проверки в строителството в областта бяха извършени през март.


При тях - освен строителни обекти, са били спрени още шест строителни участъка и 16 машини, съоръжения и друго работно оборудване, което не е било обезопасено. Инспекторите по труда са отстранили от работа четирима работници, които не са имали нужната квалификация или не са били оборудвани с необходимите предпазни средства.
Инспекторите са съставили 84 предписания и са издали актове за административно нарушение на девет възложители на строителни работи, на 22 строителни фирми, на 23 длъжностни лица и на трима работници. До един месец ще се направи проверка дали дадените предписания са изпълнени.
След отстраняване на нередностите, работата в голяма част от спрените строителни обекти и участъци е била възстановена, обясни Младен Мартинов. Въпреки големия брой спрени строителни обекти и съставени административни актове, общата констатация е, че се подобряват условията на работа в сектора.
Предстои със заповеди на кметовете на крайморските общини да се преустанови строителството през летните месеци. Такава заповед за периода от 15 май до 1 октомври вече издаде кметът на Балчик Николай Ангелов. Предстои забрани да въведат и кметовете на Каварна и Шабла, каза още Мартинов. v
 


Сходни връзки

18 СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТА В ДОБРИЧКО СА СПРЕНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди