изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:49 EEST
ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ПРЕИЗПЪЛНИ ПЛАНА СИ ЗА ПРОВЕРКИ    
НовиниЗа първите три месеца на година Областната дирекция "Инспекция по труда" в Добрич е извършила общо 313 проверки при планирани 209, съобщиха оттам.

При тях са били констатирани общо 1135 нарушения, като 777 са били по здравословни и безопасни условия на труд, по трудовите правоотношения са били установени 352 нарушения. Инспекторите по труда са дали и 1053 задължителни за изпълнение предписания. Били са спрени 40 машини, съоръжения, работни места и обекти. За административни нарушения инспекторите са съставили 92 акта.
През първото тримесечие на годината инспекторите са работили основно във връзка с контрола на условията на труд в малките и средни предприятия, като са извършили 143 проверки. Работили са и по програмата за подобряване на условията на труд в рискови предприятия. В тази връзка е била проверена и мангановата мина в с. Църква, която се стопанисва от "Евроманган". Не са били открити нарушения при проверката там, съобщиха от областната инспекция по труда. Пет нарушения инспекторите са установили при извършените 26 проверки на посредници при наемане на работа.
 


Сходни връзки

ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ПРЕИЗПЪЛНИ ПЛАНА СИ ЗА ПРОВЕРКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди