изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:39 EET
Румен Петков преговаря за новия кабинет    
НовиниБСП е сформирала работна група, която да води консултациите за промени в кабинета. В нея влизат подалия оставка вътрешен министър Румен Петков, Евгени Узунов, и Ивелин Николов.

Това съобщи премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев след заседани на Изпълнителното бюро на партията, съобщи БГНЕС.
Премиерът изрази надежда, че консултациите с коалиционните партньори ще започнат още в сряда.
Самата формула може да е всякаква, няма смисъл да се наказваме самоцелно. "Който не споделя управленските приоритети, няма място в това управление", заяви Сергей Станишев. Той подчерта, че са възможни всякакви промени във всички структури на изпълнителната власт. Премиерът изтъкна, че е необходима по-силна координация между всички звена, свързани с изразходването на еврофондовете. По думите му най-вероятно ще има отделен министър, който ще бъде натоварен с контрола за изразходването на европарите.
За отделно министерство по управление и усвояване на еврофондовете междувременно настояха и от НДСВ.
На въпрос как си представя образа на новия министър на вътрешните работи Станишев каза "По образ - сигурно като Ален Делон". "За мен най-важното е той да е човек, който е наясно с проблемите в МВР и който ще има политическата подкрепа за реформите във вътрешното ведомство", каза Сергей Станишев.
Премиерът информира, че основната тема на днешното заседание на изпълнителното бюро на БСП е било политическата ситуация след неуспешния вот на недоверие към правителството. Тази ситуация не била задоволителна за партията, защото "е необходимо стабилно и предсказуемо парламентарно мнозинство". Станишев отново посочи, че всички промени в правителството трябва да станат ясни до Великден, като те ще се извършат на основата на задачите за продължаване на модернизирането на страната, съчетано с отчетливо изведена лява социална политика. Станишев призна, че в социалната сфера правителството е все още длъжник на българското общество и наблегна на това, че кабинетът е направил много за бизнеса и очаква от неговите представители ясни социални ангажименти. Според премиера сред най-острите социални проблеми в България е съществуването на експлоатация на труда в най-първобитните й форми.
dir.bg
 


Сходни връзки

Румен Петков преговаря за новия кабинет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди