изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:57 EET
Свалят и президента    
ПолитикаСДС започва процедура по събиране на подписи за повдигане на обвинение (т.нар. импийчмънт) срещу президента Георги Първанов заради нарушение на основния закон.

Това съобщи лидерът на СДС Пламен Юруков след заседание на Националния изпълнителен съвет на партията, предаде БТА. Мотивът е, че с отказа си да свика Консултативния съвет по национална сигурност заради правителствената криза държавният глава е нарушил основния закон на страната, обясни Юруков.
"Ние го обвиняваме, че не спазва закона за Консултативния съвет по национална сигурност, който гласи, че на всеки 3 месеца трябва да има редовно заседание", каза Юруков. "Ние започваме т. нар. процедура по импийчмънт - или искаме вот на недоверие и за президента", добави лидерът на СДС.
Според Конституцията обвинение срещу президента се повдига по предложение най-малко на една четвърт от народните представители и се поддържа от Народното събрание, ако повече от две трети от депутатите са гласували за това. Конституционният съд разглежда обвинението срещу президента в едномесечен срок от внасянето на обвинението. Ако бъде установено, че президентът е нарушил Конституцията, пълномощията му се прекратяват, пише в Конституцията.
Ако Конституционният съд прецени, че са налице достатъчно основания, трябва да повдигне обвинение срещу държавния глава, каза лидерът на СДС.
От партията заявиха също, че по принцип са за предсрочни парламентарни избори, защото на страната е необходимо ново управление, но избирателната система трябва да бъде сменена. По думите на Юруков депутатите от СДС няма да напуснат Народното събрание, защото това би означавало управляващите "да си правят каквото искат". dir.bg
 


Сходни връзки

Свалят и президента | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Свалят и президента
Автор: Anonymous да 2008-04-15 @ 21:50 EEST
Пламене още имаш жълто по устата,пък и къде си тръгнал Вие сте наврени в миши дупки.
Свалят и президента
Автор: Anonymous да 2008-04-15 @ 22:47 EEST
Не може ли да пишете на български език? Точната дума е отстраняване!
Свалят и президента
Автор: Anonymous да 2008-04-16 @ 08:39 EEST
Сигурно се надяват по този начин да привлекат гласове за следващите избори, защото са малцинство, не могат нищо да направят и го знаят много добре. Отстрани обаче може да изглежда, че дават всичко от себе си, но виждате ли просто не зависи от тях. Вместо да гласуват закони в Народното събрание си губят времето с вотове на недоверие.
Свалят и президента
Автор: Anonymous да 2008-04-20 @ 08:20 EEST

Поговорка: "Заради наш Иван, намразих и Свети Иван".

Вече спрях да пия кафе - заради тъговеца.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди