изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:03 EEST
НДСВ бръкна за червения картон    
Политика
Поне петима министри ще бъдат сменени, съобщи БНР, като се позова на източници, близки до коалицията. Днес започват преговорите между трите управляващи партии за промените в кабинета.


В комисията на социалистите участват министърът в оставка Румен Петков, Ивелин Николов и Евгени Узунов.
Новите министри ще бъдат между пет и десет, заяви преди дни шефът на депутатите социалисти Михаил Миков. По думите му БСП не приема идеята за ротация на министри. Миков потвърди, че предстоящите промени ще доведат до промяна на структурата на правителството от началото на мандата, имайки предвид формулата 8:5:3.
Левите обявиха, че вече се ориентират към по-лява социална политика. Това бе заявено от лидера им и премиер Сергей Станишев след вчерашното заседание на ИБ на партията. В социалната сфера правителството е все още длъжник на българското общество, категоричен е той. Позицията може да е намек за смяна на министър Емилия Масларова.
Трябва да има по-ляво ориентирана политика, за която ние от БСП ще настояваме, каза по-рано и Михаил Миков.
НДСВ първо в лицето на Владимир Каролев заяви, че движението ще подкрепи правителството, но "левият завой БСП ще го прави без тях". Още по-категоричен бе зам.-председателят Милен Велчев: ляв завой няма място в коалиционното управление в оставащата една година от мандата. Велчев заяви пред bTV днес, че НДСВ не е съгласно с намаляване на министрите на партията в рамките на това коалиционно споразумение, което е 8:5:3. Според него за това е необходимо ново коалиционно споразумение. По думите на Милен Велчев при това положение и трите партии излизат от коалицията.
Иначе "жълтите" ще предложат да се създаде Министерство за контрол на усвояването на парите от еврофондовете. За по-добра координация и дори за отделен министър в тази област се изказа и Станишев.
НДСВ-министърът на правосъдието Миглена Тачева каза днес, че не иска да коментира възможността за сливане на двете министерства - на вътрешните работи и на правосъдието. Многозначително Тачева допълни, че има много желаещи да станат вътрешен министър, също и че много жени могат да заемат този пост.
ДПС засега нямат публично изразена позиция, освен известното, че не робуват на бройката министри. Но намекнаха, че формулата с цифрите може да се промени съобразно последните реалности. Заговори се и, че лидерът Ахмед Доган бил готов да смени всичките свои.
"Който не споделя управленските приоритети, няма място в това управление", обяви Сергей Станишев волята си на министър-председател.
Структурните и персонални промени трябва да настъпят до Великден, според премиера. От Египет президентът Първанов обаче му даде по-кратък срок - няколко дни, т.е. до Цветница. В противен случай нищо добро не чакала коалицията. dir.bg
 


Сходни връзки

НДСВ бръкна за червения картон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди