изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:14 EEST
Стигнаха и до Красимир Гергов    
Ред и сигурност
Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител по повод сигнал на главния редактор на вестник "Дума", към който са приложени и материали от печата. Това съобщи БТА, като се позова на прокуратурата.


Досъдебното производство е образувано по материали в печата, в които се твърди, че Красимир Гергов е предложил на Кирил Гоцев подарък във връзка със служебните му задължения.
На 26 юли 2006 г. в прокуратурата е постъпил сигнал от тогавашния главен редактор на „Дума” Евгени Станчев и приложени към него материали от печата с коментари за предложен от Красимир Гергов подарък на тогавашния генерален директор на БНТ Кирил Гоцев във връзка със служебните му задължения, предаде "Фокус". В Софийска градска прокуратура е образувана преписка.
На 1 юни 2007 година народният представител от ОДС Яне Янев отправи питане към тогавашния министър на правосъдието Георги Петканов за „опита за подкуп от бизнесмена Гергов, предложен на Гоцев”. В питането си Янев заяви: „...При подкуп в такива размери става дума за икономически интереси, които могат да породят основателни подозрения, че заинтересовани кръгове искат случаят да бъде потулен, а бавенето от страна на прокуратурата не помага тези подозрения да бъдат разсеяни. Ако разследването върви с такива темпове и на обществеността не бъдат представени конкретни резултати, то напълно ще бъдат компрометирани усилията на България да докаже пред Европейския съюз, че извършва реални промени в областта на правосъдието. Именно компетентни фактори от Европейската комисия насочиха вниманието ми върху този конкретен казус по повод предстоящата партньорска проверка за напредъка на България в изпълнението на изискванията в областта на вътрешния ред и правосъдието...”, се казваше още в питането на депутата от ОДС.
През октомври 2007 г. след извършена проверка Софийска градска прокуратура отказва да бъде образувано досъдебно производство с мотив - липса на достатъчно данни. На 13 ноември 2007 г. материалите от проверката заедно с прокурорския акт, са изпратени на Софийска апелативна прокуратура за служебна проверка. Апелативните прокурори обаче отменят постановлението на Софийска градска прокуратура за отказ да се образува досъдебно производство поради необоснованост. Възложена е допълнителна проверка.
Работата по преписката е приключена на 3 април т.г. Прокурорът е разпоредил да бъде образувано досъдебно производство, като разследването е възложено на Столична дирекция на полицията.
Междувременно Красимир Гергов бе избран днес за председател на УС на Националния борд по туризъм.
dir.bg
 


Сходни връзки

Стигнаха и до Красимир Гергов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди