изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:36 EEST
Ученици от 4 и 5 клас се явяват на национални изпити от 13 до 20 май    
ОбразованиеБлизо 140 000 ученици от 4 и 5 клас от цялата страна ще се явят на национални изпити. Т.нар. външно оценяване ще се случи от 13 до 20 май. Оценките на децата от тези изпити по желание ще бъдат вписвани в бележниците, съобщиха от Министерство на образованието и науката.

Всички изпити ще започнат в 10 ч. сутринта и ще са с продължителност един учебен час. За четвърти клас това означава 40 минути, за петокласниците – 45. Всички деца ще решават тестове: за четвърти клас 20 въпроса, а петокласниците – 25. По-малките ученици ще се явят на национали изпити по четири предмета, а по-големите – по шест учебни дисциплини.

Оценките от изпитите няма да влияят върху успеха на децата и ще бъдат вписани като текуща оценка само, ако учениците желаят това. От просветното министерството съобщиха още, че първите трима класирали се на националните състезания по български език и литература и по математика за 7 клас, ще влязат в елитните гимназии тази година без приемни изпити.

dariknews.bg

 


Сходни връзки

Ученици от 4 и 5 клас се явяват на национални изпити от 13 до 20 май | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди