изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:17 EET
Меглена Плугчиева е новият вицепремиер?    
Новини
Новият министър на здравеопазването най-вероятно ще бъде Евгени Желев, а посланикът на България в Берлин Меглена Плугчиева ще заеме поста на вицепремиера по еврофондовете.


Все още се обсъжда кой да е министър на вътрешните работи. Това съобщи bTV, като се позова на свои източници.
Нека повече жени да заемат министерски кресла в правителството, защото са по-отговорни и агресивни. Това заяви в Пловдив министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова. През следващата седмица, когато промените в кабинета бъдат оповестени, премиерът ще предложи и достатъчно убедителна кандидатура за нов вицепремиер без портфейл, който да координира усвояването на еврофондовете, обясни Грънчарова.
Планираните 20-30% съкращения на зам.-министри ще се обсъждат и решават за всяко министерство по отделно според функциите, които се изпълняват. След това ще се взима решение дали да се намалява, или не техният брой. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов след заседанието на ИБ на БСП. Той бе категоричен, че няма да се закриват агенции, а ще се преструктурират. По думите му обаче промени ще се правят в много от агенциите.
Достатъчно задълбочено и дълго дискутирахме предстоящите промени в правителството, но окончателните решения по най-важните теми все още предстоят. Това каза в Пловдив Милен Велчев, заместник-председател на НДСВ, цитиран от БТА. По думите му решенията ще бъдат взети от тримата лидери, които се очаква да се срещнат днес - понеделник. Ако тази среща, както очакваме, завърши с резултати, то във вторник ще заседава и Съветът на коалицията в разширен състав, обясни Велчев.
Вчера бе съобщено, че преговорните екипи на управляващата коалиция са изготвили консенсусен проект за промени в изпълнителната власт. Проектът включва: промяна в структурата на Министерския съвет; оптимизиране чрез трансформиране, сливане и закриване на държавни и изпълнителни агенции и други структурни звена към министерства и ведомства; съкращаване на броя на заместник-министрите с 20 на сто и съкращаване с 25 на сто на броя на заместник-областните управители.  dir.bg
 


Сходни връзки

Меглена Плугчиева е новият вицепремиер? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди