изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:26 EEST
ИЗДАТЕЛЯТ ОГНЯН МЛАДЕНОВ: ИМАЛО Е ВТОРИ ФАТАЛЕН КУРШУМ В ГЛАВАТА НА СТОЕВ    
Интервюта- Вярно ли е, че Георги Стоев е взел да се страхува за живота си, едва когато е решил сам да започне да пише?
- Ами, Жоро се страхуваше за живота си винаги. Не във връзка с нещо конкретно, а ей така, по принцип.

- Какво успя да научиш за миналото му, докато беше жив?
- Сега в борческите среди дали е бил редник, десятник или стотник, не знам. Виж, знам, че навремето в един период се е дрогирал, но след това се е отвратил и си остана върл противник на наркотиците.

- Доста интересен е въпросът с охраната на Георги Стоев. Имал ли е такава или изобщо никой не го е пазел през последните години, както твърди приятелят му адвокат Добрин Додев?
- Истината е, че в началото идваше наистина с голяма охрана тук, в офиса, когато започнаха да работят с Ицо Калчев. После, след смъртта му, когато започнаха да работят с Владо Даверов, се мяркаха само едно-две момчета, ама какви бяха, охрана, шофьори ли, не знам. Най-точно е да се каже, че имаше охрана, но не винаги. Имам чувството, че го охраняваха според случая, тоест, в определени периоди се опасяваше от нещо, в други – не. Лично за мен е много странно защо не организираха покушението тук, до офиса ми в “Слатина”, където идваше всеки ден и където можеха да го убият на спокойствие, а го гръмнаха при “Плиска”, където е пълно с народ. Изключително странно! Странно е и друго. Всички говорят, че е прострелян с един куршум в слепоочието и два в тялото, но аз знам, че е обратното. Един в тялото и два в главата. При това фатален е бил не този, който го е пронизал в слепоочието, а другия го уцелил отпред и малко отстрани в челото. Освен това, ще ви кажа, че Добрин Додев, който е бил с него, и по него е стреляно. Което означава, че някои версии на някои хора отиват на кино. Засега повече няма да говоря, но смятам, че с времето някои мои думи ще бъдат доказани.

- Наистина ли Христо Калчев ти е казвал да внимаваш с Георги Стоев, защото бил опасен човек? Появяваше ли се опасен блясък в очите му от време на време?
- Наистина. Всъщност карали сме се и ние двамата. Имаше моменти, когато беше непредсказуем. Скараме се и и изчезне за цяла седмица. След това се появи и признава, че вината си е в него. Колкото до опасния блясък в очите му, това съм го наблюдавал в други ситуации, не е било с мен, но съм присъствал. Тогава наистина можеш да се уплашиш, но няма да кажа къде и при какви обстоятелства е било това.

- В пресата се появи някаква тайнствена публична личност, на която Георги Стоев предал някакъв запечатан плик с имената на евентуалните му убийци. Да не би ти да си тази публична личност?
- Не, не съм аз и не е споменавал пред мен за подобно нещо. Но при мен има друго. Нещо като завещание при евентуална негова смърт. Това е договор, в който е описано кой трябва да наследи парите и бъдещите дивиденти от авторските права. Разбира се, първи ще научите, когато дойде времето този договор да бъде огласен. А това ще стане много скоро, защото след смъртта на Жоро се появиха много негови близки, наследници, издатели и пр., и пр.

Kliuki.net

 


Сходни връзки

ИЗДАТЕЛЯТ ОГНЯН МЛАДЕНОВ: ИМАЛО Е ВТОРИ ФАТАЛЕН КУРШУМ В ГЛАВАТА НА СТОЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди