изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:04 EEST
ИЗЛОЖБА ГОСТУВА В ОБЩИНИ С ХАНСКИ ИМЕНА    
ОбществоФоайето на втория етаж в сградата на общинската администрация в Тервел отново буди интерес у посещаващите ведомството граждани.

 В края на миналата седмица там бе подредена изложба с творби на деца, участвали в националния пленер “Красотата на моя роден край” през пролетната ваканция на миналата учебна година. Събитието бе организирано от община Омуртаг и е предназначено за млади любители на рисуването от градове, носещи имена на ханове – Дулово, Омуртаг, Тервел, Кубрат, Исперих.
Децата от петте общини и техните преподаватели обменят опит и рисуват по няколко дни всяка пролет в комплекса “Ястребино”, разказа за НДТ зам.-кметът на Тервел Дияна Илиева. Възпитаници на Школата по приложно и изобразително изкуство към ОДК “Малкият Принц“ в Тервел са редовни участници в ежегодните издания на пленера. Децата са изобразили сгради и местности от Омуртаг и Ястребино. Тервелските художнички са три – близначките Гергана и Недялка Томови и Илияна Живкова, седмокласнички в  СОУ "Йордан Йовков". Техен преподавател е Виолета Янкова, ръководител на щколата.
Изложбата гостува във всички общини с хански имена. НДТ

 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА ГОСТУВА В ОБЩИНИ С ХАНСКИ ИМЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди