изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:00 EEST
Вицепремиер ще поеме контрола върху еврофондовете    
Новини

 

Политическият съвет на управляващата коалиция одобри структурни и персонални промени в правителството. Вицепремиер без портфейл ще контролира дейностите по усвояването на средствата от еврофондовете. За поста управляващата коалиция БСП-НДСВ-ДПС предлага посланика на страната ни в Германия Меглена Плугчиева. Новият заместник министър-председател ще отговаря за координацията между отделните управляващи органи и изпълнителни агенции по оперативните програми и за диалога с Европейската комисия и генералните дирекции, които имат отношение към европейските средства.



Политическият съвет на управляващата коалиция, който заседава днес, одобри единодушно структурни и персонални промени в правителството, чиято цел е да осигурят успешното изпълнение на управленската програма до края на мандата.

За министър на вътрешните работи е номиниран народният представител Михаил Миков. Министър на здравеопазването ще бъде д-р Евгений Желев, на отбраната – Николай Цонев и на земеделието и продоволствието – ст. н. с. д-р Валери Цветанов. Останалите министри запазват постовете си.

След допълнителни консултации следващата седмица ще бъдат обявени промените сред заместник-министрите и заместник-областните управители, както и преструктурирането на агенции и изпълнителни органи на правителството. При преговорите между контактните групи миналата седмица беше договорено броят на заместник-министрите да бъда намален с 20%, а на заместник-областните управители – с 25 на сто.

Около 10 май ще бъде проведено изнесено разширено заседание на политическия съвет на управляващата коалиция с участието на министрите, ръководствата на трите партии и председателите на парламентарни комисии от мнозинството. На него ще бъде обсъдена реализацията на управленските приоритети до края на мандата, макрорамката на бюджета и здравната реформа.

Предложенията на министър-председателя за структурни и персонални промени в правителството бяха подкрепени единодушно от представителите на трите партии. На днешното заседание беше декларирана и пълната парламентарна подкрепа, която те ще получат при гласуването им в Народното събрание в четвъртък.

МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

Петима нови министри
22 април 2008 / News.dir.bg
Меглена Плугчиева, Михаил Миков, Николай Цонев, Евгений Желев и Валери Цветанов са предложенията за нови министри.
Посланикът на България в Германия Меглена Плугчиева ще бъде вицепремиер без портфейл, отговарящ на еврофондовете, съобщиха от правителствената информационна служба.
Политическият съвет на управляващата коалиция БСП - НДСВ - ДПС обсъди днес предложенията за структурни и персонални промени в изпълнителната власт. Срещата бе в резиденция "Лозенец".
Председателят на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков ще бъде новият министър на вътрешните работи на мястото на подалия оставка Румен Петков. Николай Цонев ще бъде новият министър на отбраната на мястото на Веселин Близнаков. Евгений Желев ще замени Радослав Гайдарски и ще е новият министър на здравеопазването, а Валери Цветанов ще заеме поста на министър земеделието и продоволствието на мястото на Нихат Кабил.
Промените в кабинета ще бъдат гласувани от Народното събрание в четвъртък, съобщиха още от правителствената информационна служба. Предложенията на министър-председателя за структурни и персонални промени в правителството бяха подкрепени единодушно от представителите на трите партии. На днешното заседание беше декларирана и пълната парламентарна подкрепа, която те ще получат при гласуването им в Народното събрание в четвъртък.
 


Сходни връзки

Вицепремиер ще поеме контрола върху еврофондовете | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди