изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:34 EEST
ПЕТИМА НОВИ МИНИСТРИ ОДОБРИ КОАЛИЦИЯТА    
Новини Политическият съвет на управляващата коалиция одобри структурни и персонални промени в правителството, съобщиха от пресцентъра на МС. Вицепремиер без портфейл ще контролира дейностите по усвояването на средствата от еврофондовете. За поста управляващата коалиция БСП-НДСВ-ДПС предлага посланика на страната ни в Германия Меглена Плугчиева. За министър на вътрешните работи е номиниран народният представител Михаил Миков. Министър на здравеопазването ще бъде д-р Евгений Желев, на отбраната - Николай Цонев и на земеделието и продоволствието - ст. н. с. д-р Валери Цветанов. Останалите министри запазват постовете си.

Меглена Плугчиева

е родена през 1956 г. в Балчик. Завършила е Лесотехническия университет в София, специалности „Горско стопанство” и „Екология”. През 1989 г. защитава докторска дисертация по „Екология на горите”. От ноември 2004 г. е посланик на България в Германия. В периода 2001-2004 г. е заместник-министър на земеделието и горите с ресор европейската интеграция и горско стопанство. През 1995-1997 г. и 1999-2001 г. е народен представител, член на парламентарните комисии по външна политика, по селско стопанство и гори и по опазване на околната среда. Била е член на делегацията на Съвета на Европа. Кариерата си е започнала като инспектор в Регионалния инспекторат по опазване на околна среда във Варна. След това е била заместник-директор на Регионалното управление по горите–Варна, началник на отдела за връзки с чужбина в Националното управление по горите. Владее немски, английски и руски език.

 

Михаил Миков

е роден през 1960 г. в Кула. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски”. Председател е на Парламентарната група на Коалиция за България в 40-ото Народно събрание. Член е на парламентарните комисии по правни и по европейски въпроси. Бил е член на временните парламентарни комисии при последните две поправки на Конституцията. Депутат е в 39-то и 38-то Народно събрание. Владее френски, руски и сръбски езици.

 

 

Николай Цонев

е роден през 1956 г. в гр. Перник. Завършил е ВНВАУ в Шумен със специалност „Радиоелектроника” и Военната академия в Киев, УНСС със специалност „Счетоводство и контрол” и СУ „Св. Климент Охридски” със специалност „Философия”. Доктор е по маркетинг. Бил е офицер в Българската армия, директор на дирекция „Управление на доставките” в МО, съветник на министъра на отбраната (2001-2002 г.). От 2002 г. е изпълнителен директор на ИА „Социални дейности на Министерството на отбраната”. През 2007 г. е избран за президент на CLIMS (Комитет за връзка между социалните структури на военните министерства на НАТО). Владее английски и руски езици.

 

 

Ст. н. с. Валери Цветанов

е роден през 1951 г. Завършил е Висшия селскостопански институт в София със специалност „Зооинженерство”. През 1988 г. става доктор на селскостопанските науки, а две години по-късно – старши научен сътрудник ІІ степен. Кариерата си започва в Института по животновъдство – Костинброд. Бил е преподавател в Института за повишаване на квалификацията на кадрите при Селскостопанската академия, директор на Националния учебен център към НССЗ, директор на Центъра за подготовка на кадри към Националния център за аграрни науки. В момента е старши научен сътрудник в Института по почвознание „Н. Пушкаров”. Владее английски и руски езици.

 

 

Д-р Евгений Желев

е роден през 1957 г. в Стара Загора. Завършил е медицина във ВМИ - Пловдив. В периода 1985-1995 г. е лекар в Обединена районна болница - Стара Загора, а през 1996-1997 т. работи в Клиниката по ортопедия и травматология в Университетска болница - Стара Загора. От 1997 г. до 1999 г. е директор на Обединена районна болница - Стара Загора. От 1999 г. до 2007 г. е кмет на община Стара Загора. От 2008 г. е председател на Държавната агенция за българите в чужбина и съветник на президента на Република България по регионалната политика. Д-р Желев е член на Висшия медицински съвет и на Управителния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Председател е на УС на регионалната асоциация на общините „Тракия”, член е на Върховния комитет на Съюза на тракийските дружества в България, на УС на НСОРБ и т. н. Носител е на френския орден За заслуги.

 

 


Сходни връзки

ПЕТИМА НОВИ МИНИСТРИ ОДОБРИ КОАЛИЦИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди