изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:43 EEST
Борисов: Промените са като да си купиш фабрика на 9 септември 1944 г.    
ПолитикаСтоличният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов определи промените в правителството като "козметични". Той коментира пред журналисти, че те са следствие от огромния натиск от общественото мнение в България и от Европа.

Според Борисов на Михаил Миков - в качеството му на министър на вътрешните работи - "ще му е много трудно".

Борисов припомни, че с Меглена Плугчиева са работили заедно по овладяването на горските пожари, когато бил главен секретар на МВР, а тя - зам.-министър на земеделието.

"Тогава успяхме да овладеем ситуацията, както и незаконната горска сеч", добави той. "Надявам се с такава амбиция да работи и по управлението на парите от еврофондовете", каза Борисов.

"Популизмът на тройната коалиция и особено на БСП е явен", заяви столичният кмет. "Не може в края на мандата, след като всички са ти посочвали, че съветите на директорите харчат огромни пари на година, да ги оставиш, въпреки че и президентът Първанов го посочи като факт, а сега да ги намаляваш в последните седмици от мандата", заяви Борисов.

Според него със същият популизъм се действа и по отношение на огромната и раздута администрация. "Мисля, че златният шанс, който имаха особено БСП и НДСВ да напуснат коалицията и да има предсрочни избори, в момента го загубиха.

Нека не забравяме, че това е правителство с мандат на ДПС. В историята на България ще бъде записано, ако изкарат пълен мандат, че правителството на ДПС е изкарало мандата с посочения от тях премиер", заяви неформалният лидер на ГЕРБ.

Според него пряката отговорност за неуспеха и промените в правителство е на премиера Станишев. По думите на Борисов "никакви опити да се използват извадени от контекста думи на президентът Буш не могат да спасят репутацията му".

Бойко Борисов заяви, че въпреки социологическите прогнози, които сочат спад на партийния рейтинг, ГЕРБ е първа политическа сила със стабилна подкрепа. На въпрос дали може да се говори за евентуална коалиция след бъдещи избори той посочи, че ако народът иска безотговорност отново - нека да работи за нова коалиция.

По думите му "би било фатално, ако новите министри довършат това, което е започнало правителството - а то е да ни спрат парите от еврофондовете, кредитният рейтинг на държавата да пада и да расте инфлацията".

Борисов попита що за съвет е Съветът на коалицията и дали го има в Конституцията. Според него така хората, които определят политиката, и тези, които преговарят, са едни и същи.

За Борисов промените в правителството "са все едно да си купиш фабрика на 9 септември 1944 година".

 


Сходни връзки

Борисов: Промените са като да си купиш фабрика на 9 септември 1944 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди