изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:42 EEST
?1 млн./година носят шест ”светулки” на Сънито    
Ред и сигурност По данни на Националната следствена служба едно проституиращо момиче в “Слънчев бряг”, осигурява между 12 хил. и 18 хил. евро на месец.

Шест "работещи" момичета са достатъчни, за да гарантират доход от 1 млн. евро. за година, посочват още от следствието, цитирани от БГНЕС.
Момичетата са българки, рускини, украинки и молдовки, които и тази година ще се конкурират в т.нар. секс-туризъм, който от години се вихри “Слънчев бряг”. Почти 80 процента от тях заработват в курортния комплекс, като сутеньорите им ги прехвърляли в разгара на сезона в страните от централна и западна Европа.
Този и други въпроси бяха засегнати по време на днешната информационната среща “Трафикът на хора съществува”. Момичетата са на възраст между 18 и 25 години, които са безработни и без доходи. Според Националната следствена служба сред най-силно засегнатите от трафик на хора райони са Бургас, Русе, Пловдив и граничните като Свиленград и Петрич.
Изследване на асоциации, работещи в полза на жените жертви на насилие, показва, че 38 процента от пострадалите са въвлечени чрез отвличане от улицата, 33 процента са заминали с обещания за добра работа в чужбина, a 22 процента са продадени от роднина.
Самоопределянето като жертва на трафик в много страни от ЕС се оказва добра възможност за проститутките да се легализират на трудовия пазар в Западна Европа, включително в същия сектор на услугите. При опитите да се проследи каква е съдбата на жертвите за по-голямата част от тях се оказва, че и след това момичетата продължават да работят за друга сводническа мрежа, личен сводник или за себе си.
Голяма част от трафика на хора в Европа е в ръцете на организираната престъпност заради огромните печалби, които носи. По последни изчисления момичетата, които проституират извън България, наричащи себе си "светулки" (виж линка), са между 18 000 и 21 000, а около 40% от тях са регистрирани като постоянни жители в български градове.  dir.bg
 


Сходни връзки

?1 млн./година носят шест ”светулки” на Сънито | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди