изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:42 EEST
Обвиниха председателя на СГС, че взел подкуп    
Ред и сигурност Председателят на Софийски градски съд Светлин Михайлов беше обвинен, че е взел 300 000 лева подкуп, за да уреди избирането на главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи, предаде Дарик.

200 000 лв. получила за същото председателката на фирменото отделение на съда Румяна Паликарова. Сигнал за това подал до Висшия съдебен съвет, инспектората на съдебната власт, главния прокурор и ДАНС Ашим Хаджи Хасан – член на Висшия мюсюлмански съвет.
Ашим Хасан обясни, че преди около месец съдия Румяна Паликарова подменила оригиналния устав на мюсюлманското вероизповедание с друг, неподписан и неподпечатан от Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет, а написан от Мустафа Хаджи, който дава право на съда да свиква служебно национална конференция на мюсюлманите. Посредник за даването на парите бил Румен Солаков.
На 8 февруари Върховният касационен съд се произнесе, че решенията на конференцията на мюсюлманите от 2005 г. са нищожни и избраният тогава Мустафа Хаджи е нелегитимен главен мюфтия, и на 14 април тази година това решение е заличено от съдебните регистри. Светлин Михайлов обаче свикал нова конференция и в събота тя избрала отново Хаджи въпреки решенията на ВКС, обясни Ашим Хасан и допълни, че емисари ходели и се хвалели, че са платили на съдиите и конференцията ще бъде регистрирана от съда.
Районният мюфтия на Смолян поясни, че в нито една джамия не е било проведено събрание за избор на делегати, какъвто е редът. На този етап няма официален коментар от Софийски градски съд по отправените обвинения. dir.bg
 


Сходни връзки

Обвиниха председателя на СГС, че взел подкуп | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди