изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:19 EET
70 000 ЛЕВА ОСИГУРЯВА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА ПРАЗНИКА СИ    
НовиниДокладна записка с информация за подготовката и провеждането на фолклорния събор "Песни и танци от слънчева Добруджа" край с. Дебрене, който е и празник на община Добричка, бе приета на заседание на Общинския съвет вчера. Съветниците гласуваха предложението на кмета Петко Петков за празника да бъдат изразходвани 70 000 лева.

Съборът ще се проведе на 28 юни, за трета поред година той е вписан в Националния културен календар. Очаква се участниците да са около 2 500 от цялата страна. Освен от Добричка област, своето творчество ще представят и изпълнители на автентичен фолклор от Велико Търново, Правец, Смядово, Свищов, Велики Преслав, Русе и др. Изпълненията ще бъдат оценявани от изтъкнати фолклористи, етнографи и хореографи. В рамките на събора тази година ще се проведе конкурс за рисунка и есе на тема "Моето родно място най-прекрасното кътче в България". На сесията съветниците утвърдиха промени в Комисията за удостояване с почетни знаци и награди на община Добричка, които се налагат заради променения състав на ОбС.

На заседанието си ОбС прие План за защита при бедствия в общината. Чрез него се създава организация за своевременно прогнозиране характера и последствията от най-често проявяващите се бедствия, планиране и провеждане на превантивни мероприятия за недопускане и намаляване на последиците от тях. Планът включва още мерки, свързани с осигуряването на временно снабдяване с питейна вода, храни и други необходими средства за преживяване на населението и организиране и провеждане на спасителни и неотложни работи на територията на общината. Друг важен документ, гласуван на сесията, бе Целева програма за енергийна ефективност за 2009 г. на общината. Нейната цел е активизиране на държавната политика по енергийна ефективност на общинско ниво. В програмата са посочени приоритетни направления за проекти и мерки по енергийната ефективност, направен е преглед на дейностите за подобряването й и др.

27 500 лева да бъдат отпуснати на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич за закупуване на два нови апарата за нуждите на Отделението по хемодиализа решиха съветниците. Те гласуваха и отпускането на две финансови помощи за лечение на жители на общината. НДТ

 


Сходни връзки

70 000 ЛЕВА ОСИГУРЯВА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА ПРАЗНИКА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди