изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:31 EET
Добричкият окръжен съд гледа иск за собственост на боен самолет    
Ред и сигурностДобрич. Добричкият окръжен съд даде ход на иска на софийското ЕООД "Технометал" против ООД "Завод Хан Аспарух" за предаване на владението на самолет L - 39 – ZA. ЕООД "Технометал" претендира, че е закупило авиационното средство от ЕООД "ДЕЛТА – Г" на 24.11.2004 г. като е платило за него 80 838,93 лв. без ДДС, съобщават от съдебната инстанция.

При продажбата ЕООД "ДЕЛТА – Г" е представило документи за собственост и доказателства, че е заплатило самолета на предходния собственик ООД "Завод Хан Аспарух". По-късно ЕООД "Технометал" е платило на ООД "Завод Хан Аспарух" 4 757 лв. за подготовка на самолета за експедиция, тъй като летателният апарат се съхранявал на територията на добричката фирма. Добричкият районен съд обаче е отхвърлил през декември 2007 г. иска на ЕООД "Технометал". Първата съдебна инстанция е приела, че с договора за покупко-продажба между ищеца и ЕООД "ДЕЛТА – Г" не е прехвърлена собствеността, защото самият продавач не е бил неин собственик. ЕООД "ДЕЛТА – Г" не е заплатило на ООД "Завод Хан Аспарух" уговорената цена в договорения срок и добричката авиофирма му изпратила уведомление за разваляне на сделката. Добричкият окръжен съд допусна събирането на нови доказателства по делото. На следващото заседание ищецът трябва да представи удостоверения за продажбата на самолета от отдела "Снабдяване" и търговия на МО и от Гражданската въздухоплавателната агенция към МТС. Въззивното дело ще продължи на 06.06.2008 г. Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд гледа иск за собственост на боен самолет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди