изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:55 EEST
Добричкият окръжен съд остави в ареста двама обвиняеми за кражби    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд потвърди наложените от Районен съд – Добрич на двама извършители на кражби мерки за неотклонение „задържане под стража”.

19-годишният Нурхан Н. Зандали е привлечен като обвиняем за кражба на торбичка с 574 лв. от магазин в централната част на Добрич. В началото на април младежът влязъл в търговския обект късно вечерта и взел кесия с пари, оставена близо до касата. Деянието му е заснето от охранителната камера на магазина. По искане на прокуратурата на 18.04.2008 г. Добричкият районен съд го задържа под стража. 

Престъплението е извършено в изпитателния срок на друго наложено на Зандали

наказание. Той е осъждан 4 пъти като непълнолетен, включително за кражби. Поредното му деяние се квалифицира като тежко умишлено.

            Наложената на Зандали мярка за неотклонение е твърде тежка, обясни в съдебната зала адвокатът му. Той пледира, съдът да промени санкцията в подписка или домашен арест, защото младежът не разполага със средства за парична гаранция. Зандали работи като строител, когато намери работа и се грижи за семейството си.

            Окръжната прокуратура обаче се противопостави и определи жалбата като неоснователна.

 

            Добричкият окръжен съд остави в Следствения арест добричлията Митко Б. Маринов, обвиняем за кражба на вещи от избено помещение в Добрич. През нощта на 30 срещу 31 март 2008 г. той е разрушил здраво направена преграда и разбил секретния патрон на бравата на избата. 25-годишният мъж е задържан докато приготвял за изнасяне зарядно за акумулатор, бензинова лампа, газов котлон и други вещи.

           

Определенията на Окръжен съд – Добрич по двете въззивни жалбиса окончателни.

           

                    Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд остави в ареста двама обвиняеми за кражби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди