изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:38 EEST
Фалстарт на първото дело на Комисията „Кушлев” в Добричкия окръжен съд    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд отложи за 04.07.2008 г. делото, образувано по иск на Комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност срещу 63-годишния Петко Р. Петков от с. Крапец, община Шабла и семейството му. Комисията претендира за 1 338 211,11 лв., на колкото нейни експерти оценяват придобитото от ответника имущество до 2005 г.

 

Юристите на Комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност, както и адвокатите на ответниците, поискаха да не се дава ход на делото. Те се мотивираха, че при публикуване на обявлението за делото срещу Петков в „Държавен вестник” е нарушено изискването на чл. 28 /2/ от Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Той регламентира, че датата на първото съдебно заседание не може да бъде по-рано от три месеца от обнародване на обявлението за делото. Защитата на ответниците заяви също, че има възражения срещу недостатъци на исковата молба.

Комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност и претендира, че Петков не е декларирал доходи за периода 2000 – 2005 г. Експертите й са изяснили, че получените от него приходи възлизат на общо 1 516,36 минимални работни заплати за страната, а извършените разходи са в размер на 2 374,55 минимални работни заплати. Петков и съпругата му са показали пред Комисията общо доходи в размер на 24 303,29 лв., които според Националния осигурителен институт са недостатъчни за издръжка на семейството. 

По данни на Комисията Петков има постоянен адрес в с. Крапец, община Шабла. Той е участвал в управлението на ЕТ „Бриз – Петко Рачев”, а съпругата му – в управлението на заличената от търговския регистър търговска кооперация „Чайка 99” и на търговска кооперация „Крапец”.   

По искане на Комисията Добричкият окръжен съд е допуснал възбрани върху 24 ниви, два автомобила и множество банкови сметки на семейството.

Производството за установяване на придобитото от престъпна дейност имущество срещу Петков е образувано във връзка с влязла в сила присъда за престъпление, което попада в предметния обхват на Комисията. На 12.03.2001 г. е влязла в сила присъда срещу Петков за незаконно притежаване на оръжие.

 

25.04.2008 година                      Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Фалстарт на първото дело на Комисията „Кушлев” в Добричкия окръжен съд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди