изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:35 EEST
Австриец държи в плен дъщеря си 24 години    
По света
Австриец е държал в плен в мазе 42-годишната си дъщеря и четири от децата й в продължение на 24 години, предаде ДПА, позовавайки се на австрийски медии.


Властите предполагат, че жената и децата са били подложени на сексуален тормоз. Според австрийската телевизия О Ер Еф, цитирана от БТА, вероятно се касае за тежък случай на кръвосмешение, тъй като се предполага, че 73-годишният мъжът може да е баща на четирите деца на дъщеря си.
Властите започнали да издирват 42-годишната жена, след като миналия уикенд 19-годишно момиче, за което се предполага, че е нейна дъщеря, било хоспитализирано в град Амщетен. Бабата и дядото на момичето казали на местната полиция, че на 19 април то било оставено при тях от майка му в много тежко състояние. Те дали на полицаите писмо от дъщеря си, в което тя пишела никой да не я търси, защото това би увеличило нейните страдания и тези на децата й.
Жената и останалите три деца, които са освободени, са приети за лечение в болница. По-рано медиите съобщиха, че жената има общо шест деца, три от които посещават местни училища.
Състоянието на най-голямата й дъщеря е много тежко и тя остава в интензивно отделение. Властите не разкриха подробности за здравословното състояние на момичето.
Полицейски източници, цитирани от австрийски медии, заявиха, че са били взети ДНК-проби от всички замесени в случая.
Австрийски полицаи са успели да влязат в импровизирания подземен затвор, предаде Ройтерс. Заподозреният нарушил мълчанието си и казал на полицаите за малка скрита врата в работилницата, която може да бъде отворена само с електрически механизъм и за която само той знаел кода, съобщи директорът на отдела за криминални разследвания на полицията в провинция Долна Австрия Франц Полцер. Те открили малък коридор и неравен под, което означава, че "затворът" е би пристроен, обясни Полцер. Той разкри, че имало "не само една, а няколко стаи: за спане, за готвене, а също така - и тоалетна".
Случилото се напомня за 19-годишната австрийка Наташа Кампуш, която през лятото на 2006 г. избяга от похитителя си, след като бе държана в плен осем години.

dir.bg

АФП: Известни са първите подробности около новия австрийски скандал
28 април 2008 | 13:23 | Агенция "Фокус"
Виена. 73-годишен мъж, обвинен, че 24 години е държал в плен дъщеря си и има седем деца от нея, е започнал да дава самопризнания в понеделник, предаде АФП.
“Той в момента прави самопризнания”, е заявил един от разследващите случая, добавяйки, че е твърде рано за цялостно изявление.
Полицията продължава да претърсва къщата в Амщетен, Източна Австрия, където, както се твърди, Елизабет Фрицл и децата й са държани като затворници в три малки подземни стаи.

 


Сходни връзки

Австриец държи в плен дъщеря си 24 години | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди