изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:00 EEST
Над 100 заявки за работни места в Европейския съюз    
Европейски съюзНад 100 заявки за свободни работни места в Европейския съюз са получени в Агенцията по заетостта чрез мрежата за мобилност “Европейски услуги по заетостта” (EURES).

 

По линия на EURES – България от началото на месеца  са постъпили нови заявки от различни европейски страни, като Кипър, Малта, Унгария, Австрия, Норвегия и Словения за 1513 работни места. По-голямата част от местата (1504) са за Кипърски работодатели. Те търсят: сервитьори, бармани, кухненски работници, специалисти по инсталиране и поддръжка на електронни устройства, дърводелци,  монтажници, кофражисти, специалисти за поставяне на керамични подови настилки, майстори – зидари, месари, работници в хлебарница, продавачи, склададжии, готвачи, аниматори, спа мениджъри и др. Заплащането е различно за различните позиции. Електроинженерите ще получават до 1676 евро/месечно; строителните проектанти до 1538 евро/месечно; кофражистите – 1625 евро/месечно; готвачите – от 1213 до 2050 евро/месечно. По-голяма част от работодателите осигуряват и 13-та заплата на своите служители. Всички подробности за работните места и конкретното заплащане може да се провери от заявките, които са изпратени на бюрата по труда в страната. 

            За Малта се търсят търговски представител и инженер научноизследователска и развойна дейност. Работодателите са посочили в заявката, че заплащането е атрактивно и по договаряне.

            За Норвегия се търсят двама главни готвачи за сезонна заетост, единият - със заплата между 2720 – 2880 евро (17 – 18 евро/час), а другият е със заплата 15 евро/час. Австрийска форма търси мениджър с работно място в България – парка Белица.

            За Унгария се търси отговорник по продажбите с 1000 евро/месечно заплата, а за Словения - зъболекар с 1500 евро/месечно заплата; две сервитьорки и кухненски работник.

Желаещите да кандидатстват трябва да подадат автобиография на английски език в съответното бюро по труда по местоживеене, като EURES съветникът я препраща до работодателя в съответната държава.

Повече информация може да бъде намерена в бюрата по труда, на интернет страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg и на телефон 980 87 19.

 

24.04.2008 г.                                                 Пресцентър на Агенцията по заетостта

 

 


Сходни връзки

Над 100 заявки за работни места в Европейския съюз | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди