изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:53 EEST
Най-важната експертиза за влака е готова    
Ред и сигурност Пожаро-техническата експертиза за пожара във влака София-Кардам на 28 февруари, при който загинаха деветима души, вече е изготвена.

В първите работни дни на следващата седмица ще бъде внесена в окръжната прокуратура в Плевен. Това съобщи днес наблюдаващият прокурор Валери Мирчев, цитиран от БТА.
Мирчев уточни, че е разговарял лично с експертите, които са го уверили, че са подготвили документа. Експертизата беше възложена на вещи лица от Института за пожарна и аварийна безопасност при МВР, като бяха привлечени и независими експерти. Документът е един от основните, който ще послужи за изясняване на случая.
Всички останали експертизи, които са 30 на брой, също са готови, посочи Мирчев. От ръководството на БДЖ писмено са отговорили на всички въпроси на прокуратурата, отбеляза наблюдаващият прокурор. Има данни от разпитите на над 100 свидетели, сред които пътници, технически персонал и хора, включили се в спасителните дейности.
Според прокурора с това на практика е събран достатъчно доказателствен материал, който предстои да бъде анализиран, за да бъде определена отговорността за тежкото произшествие. Апелативната прокуратура е удължила срока за разследването с четири месеца, уточни Мирчев.
dir.bg
 


Сходни връзки

Най-важната експертиза за влака е готова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди