изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:11 EET
Футбол: Рейнджърс на финал за Купата на УЕФА    
СпортФлоренция. Рейнджърс (Глазгоу) се класира на финала за Купата на УЕФА. Шотландците победиха Фиорентина с 4:2 след дузпи. В редовното време и продълженията двата тима не успяха да си отбележат гол. При нулев резултат завърши и първият мач в Глазгоу. Така Рейнджърс ще срещне на финала в Манчестър руския Зенит (Санкт Петербург).


През първата част играта бе бавна и не особено интересна. Домакините от Фиорентина се опитваха да играят по-активно, но не създадоха чисти голови положения.
Единствената по-добра възможност за "виолетовите" дойде след половин час игра, когато Монтоливо подаде на Сантана и той стреля. Ударът му обаче бе твърде слаб и не затрудни вратаря Александър.
През второто полувреме натискът на флорентинците се усили. Монтоливо опита няколко шута от далечна дистанция, които обаче не достигнаха целта. Звездата на домакините Муту имаше няколко възможности, но не му достигна шанс. Наставникът на италианците Чезаре Прандели вкара в игра и ветерана Кристиан Виери, но и той не успя да преодолее отлично игралият Александър.
В продълженията отборът на Рейнджърс се затвори още повече, но Фиорентина не успя да се възползва от това. В 106-ата минута Муту можеше да стане герой, но не успя да намери целта. Три минути по-късно шотландците останаха с 10 души, след като Даниел Кузин бе изгонен за втори жълт картон. Играчът на Рейнджърс се спречка с Фабио Ливерани и двамата допряха главите си. Италианецът се възползва от ситуацията и се срина на земята като покосен.
При дузпите капитанът Бари Фъргюсън пропусна първата дузпа за Рейнджърс, а Кузманович отбеляза. Следващите изпълнители за гостите – Ново, Емдани, Папач и Уитъкър обаче не сбъркаха. За Фиорентина пропуски направиха опитните Ливерани и Виери.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Футбол: Рейнджърс на финал за Купата на УЕФА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди