изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:28 EEST
ПРОЛИВЕН ДЪЖД ЗАТВОРИ В КАПАН РИБАРИ НА ЯЗОВИР ОДРИНЦИ    
Новини

Проливни дъждове затвориха в капан тридесетина рибари, сред които и жени, в района на язовир Одринци в община Добричка. Снощи около 23 часа от капана са успели да излязат пеша двама от рибарите, които са се борили с кални потоци вода, достигащи им до колене. Другите са останали да нощуват в колите си по черните пътища и на места в чашата на язовира. В първите часове на деня е бил извлечен с мощен трактор К 700 един от автомобилите, а след това още две коли. Днес сутринта за бедстващите са били уведомени Гражданска защита и Община Добричка.



По обяд екип на Гражданска защита, воден от началника на поделението Живко Гочев успя да се добере до бедстващите любители-риболовци и пожелалите от тях да излязат до селото бяха изведени от чашата на язовира. Други останаха по колите си, а трети продължават да са на палатки. Всичкси останали в чашата на язовира имат храна, топли дрехи и чакат времето да се оправи, за да бъдат извлечени с тежки машини или сами да се върнат по домовете си. Сред рибарите са хора от Добричко и Варненско.

Със зам.-кмета на Община Добричка Петър Желев разговаряхме за бедствието, сполетяло село Одринци. За щастие, няма щети по домовете на хората, въпреки, че кметът каза за НДТ, че такъв порой вижда едва за втори път в живота си.  В момента спешно се прокърва път за водата по канавката до шосето по стръмния и дълъг наклон от Добрич за Дончево. Компрометирани са житни посеви и току-що засяти пролетници на стотици декари. Пороят буквално е извлякал посевите. Наводнено е кръстовището на влизане от Добрич, където сега работи багер. Работи се и по отварянето на затлачения с тиня водосток.  От време на време продължава да вали, което прави извличането на автомобилите невъзможно поне през следващите 2-3 дни.

От Гражданска защите умоляват гражданите през следващите дни да бъдат много внимателни, ако решат да отидат на излет, и да бъдат осигурани с мобилни телефони, за да информират екипите по време на бедствие.  НДТ

СНИМКА НА ЯЗОВИР ОДРИНЦИ

СНИМКА НА УНИЩОЖЕНИТЕ ПОСЕВИ

Първите рибари, които успяха да се измъкнат от капана на пороя в чашата на язовир "Одринци"

 


Сходни връзки

ПРОЛИВЕН ДЪЖД ЗАТВОРИ В КАПАН РИБАРИ НА ЯЗОВИР ОДРИНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди