изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:42 EEST
Цонко Цонев: Ако се стремиш да бъдеш уважаван и обичан, без да правиш нищо, никога няма да станеш такъв    
Интервюта Кметът на Каварна Цонко Цонев в интервю за Агенция "Фокус" в деня, в който морският град отбелязва своя празник

Фокус: Как Каварна отбелязва днешния празник на града?
Цонко Цонев: Програмата започна с Врачанската филхармония. За първи път се изпълняват песни с аранжимент на филхармония. Концертът завърши с песен на „Металика”, имаше и изпълнения на "Бийтълс" и на Том Джоунс. Последва концертът на Варненския фолклорен ансамбъл „Бизоне”. Имаше Гергьовденска томбола, която е много голяма. Това е обедната част на празника. Водещи бяха Влади Въргала и Тончо Токмакчиев. Вечерта вече е сериозната част от програмата. Тя ще започне с концерт на БТР, който ще бъде с участието на вокалиста на „Юрая Хийп” Джон Лоутън. Той дойде специално за празника. В 21.00 часа на сцената ще излязат музикантите от финландската метъл банда „Соната Арктика”.
Фокус: Кои по-известни личности ще присъстват на днешния празник?
Цонко Цонев: Сред официалните гости на празника са кметовете на Дряново, Монтана, депутати, д-р Здравко Георгиев и Кристияна Вълчева. До края на деня се очаква да се присъединят още кметове, гости и приятели на Каварна.
Фокус: Ако трябва да направите равносметка за извършеното през годината, кои са най-големите Ви постижения като градоначалник?
Цонко Цонев: Най-големите постижения са развитието на икономиката, инвестициите, които продължават да текат към Каварна - в областта на туризма, строителството, вятърните генератори, земеделието. Икономиката има много мощен тласък в момента, което увеличава бюджета за реализирането на редица инфраструктурни проекти в областта на културата най-вече. През цялата година има културни мероприятия, които привличат десетки хиляди хора в Каварна и по този начин рекламираме общината си и привличаме нови приятели на града.
Фокус: Какви са очакванията Ви за бъдещото развитие на Каварна като един от културните центрове на Черноморието и като рок столица? Какво планирате?
Цонко Цонев: Продължаваме с всички мероприятия - Общобългарският фолклорен събор "С България в сърцето - 2008" от 16 до 18 май, „Калиакра рок фест”, след това е откриването на летния туристически сезон, Мидения и рибен фестивал и т.н. Опитваме се да вдигаме летвата в областта на културата като каним все по-големи групи. В тази връзка нашата община подпомогна издаването на новия албум на БТР „Deja vu”. Това също е един от най-големите проекти през последните две години в България. Възкресихме десет от най-големите рок хитове чрез създаването на нови аранжименти. Що се отнася до българските групи, за мен най-голямото попадение е албумът на БТР.
Фокус: Какво ще пожелаете на гражданите на Каварна по повод днешния празник?
Цонко Цонев: Тъй като днес е 6 май, ден на българския боен дух и непреклонност, пожелавам им всеки ден да е 6 май за каварненци, всеки ден да са с висок дух, с желание за развитие, да не се разделят никога с типичната българска целеустременост.
Фокус: Какво искате чужденците и гостите на града да занесат като спомен от Каварна?
Цонко Цонев: Да отнесат спомени за културата и историята на Каварна, за традициите, тъй като хотелите си ги имат и в своите градове. Нека да занесат със себе си спомените за нос Калиакра, за археологическия резерват „Яйлата”, за нашите музеи. Това, което го има само тук, никъде на друго място по света – това си пожелавам да занесат. Спомените за хилядите интересни исторически събития, които могат да научат от Каварна - нека днес да си ги припомнят и това да ги кара да идват отново и отново.
Фокус: Може ли Каварна да се превърне в рок столица на Балканите?
Цонко Цонев: Да, даже е на път да се случи. Толкова много концерти на световни групи на глава от населението, което е само 18 хил. души – ако са погледне от тази гледна точка, отдавна се е случило.
Фокус: Каква е рецептата, за да бъде един човек успешен и обичан политик?
Цонко Цонев: Рецептата е да си върши работата, няма друга рецепта. Когато си върши работата и има резултат, ще е добър и обичан. Когато само се стреми да бъде уважаван и обичан, без да прави нищо, никога няма да стане такъв. Трябва да се работи здраво и като дойдат резултатите, ще дойде и признанието.
Фокус: Имате ли си своя молитва за Каварна?
Цонко Цонев: Да, моята молитва е да ни гостуват музикантите от "Рамщайн". В краен случай ако не в Каварна, поне в София да дойдат!
Емилия ИЛИЕВА

 


Сходни връзки

Цонко Цонев: Ако се стремиш да бъдеш уважаван и обичан, без да правиш нищо, никога няма да станеш такъв | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди