изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:37 EET
ДНЕС ДМИТРИЙ МЕДВЕДЕВ ЩЕ ПОЛОЖИ КЛЕТВА КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ    
По света

Днес новоизбраният президент на Русия Дмитрий Медведев ще положи клетва и ще поеме управлението на държавата. Кой е Дмитрий Медведев?



 

Избраният от Владимир Путин за негов наследник, Дмитрий Медведев, печели убедително президентските избори показват данните от екзит половете.

Медведев води с 64,55% от гласовете при преброени 16% от бюлетините в избирателните секции. На второ място е комунистът Генади Зюганов с 19,84%, а трети се нарежда Владимир Жириновски с 12,74% от гласовете. Според официалните данни четвърти е Андрей Богданов с 1,5% от вота.

Дмитрий Анатолиевич Медведев е роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград (днес Санкт Петербург) в семейството на професор и филолог. През 1987 г. той завършва юридическия факултет на Ленинградския държавен университет (по-късно СПбДУ), а три години по-късно - докторантура в ЛГУ, защитавайки кандидатска дисертация на тема "Проблеми на реализацията на гражданската правосубектност на държавните предприятия".

До 1999 г. Медведев е бил доцент към катедрата по гражданско право на юридическия факултет на СПбДУ, едновременно с това се занимава с частна правна практика. От 1990 до 1994 г. е бил съучредител на няколко компании. През 1993 г.

Медведев заема длъжността директор по юридическите въпроси в дърводобивната компания "Илим Палп Ентерпрайзиз" (ИПЕ), през същата година е и съучредител на компанията "Финцел". През 1996 г. ИПЕ се трансформира и 20% от нея стават собственост на Медведев. Той напуска ръководството на компанията през есента на 1999 г.

През 1990-1991 г. Медведев става съветник на председателя на Ленинградския градски съвет Анатолий Собчак, а от 1991 до 1996 г. в качеството си на правен експерт влиза в комитета за международно контакти на кметството на Санкт Петербург. Там той се запознава с Владимир Путин, който по-късно го кани на работа в кремълската администрация.

През есента на 1999 г. по предложение на Путин, който заема по това време длъжността министър-председател, Медведев е назначен за заместник-ръководител на апарата на руското правителство. На 31 декември 1999 г., след като става изпълняващ длъжността президент, Путин назначава Медведев за заместник на Александър Волошин, който по това време е ръководител на президентската администрация.

В началото на 2000 г. Медведев оглавява предизборния щаб на Владимир Путин по време на президентската кампания, а през юни 2000 г. с президентски указ е обявен за първи заместник-ръководител на президентската администрация. Този пост той заема до 2003 г. На тази длъжност Медведев отговаря за планирането на работния график на президента и координирането на работата на президентската администрация и правителството.

Освен това, през 2000 г. Медведев става председател на Съвета на директорите на "Газпром", през 2001 г. отстъпва този пост на Рем Вяхирев, но след година отново е избран на тази длъжност. На 30 октомври Медведев е назначен за ръководител на президентската администрация на мястото на подалия оставка Волошин. През ноември 2003 г. влиза в Съвета за сигурност на Русия, а през април 2004 г. получава статут на постоянен член на Съвета за сигурност.

На 14 ноември 2005 г. Путин освобождава Медведев от заемания пост и го назначава за първи вицепремиер на руското правителство. На този пост Медведев отговаря за реформите в сферата на образованието и здравеопазването, жилищно-комуналната сфера и земеделието.

В правителството на Виктор Зубков, което е съставено на 24 септември, Медведев остава на поста първи вицепремиер. На 10 декември 2007 г. лидерите на Единна Русия, Справедлива Русия, Аграрната партия и партията Гражданска сила заедно издигат кандидатурата на Дмитрий Медведев за президент на Русия.

Настоящият държавен глава на страната Владимир Путин подкрепя инициативата на партиите. От своя страна Медведев обяви, че в случай на победа възнамерява да назначи Путин на длъжността министър-председател, последният приема.

Дмитрий Медведев е действителен държавен съветник 1 клас. Той е носител на наградата на руското правителство в областта на образованието за 2001 г. за тритомния учебник "Гражданско право", който многократно е преиздаван. От 2005 г. е почетен доктор по право на юридическия факултет Санкт Петербургския държавен университет.

Медведев е известен сред специалистите със своите монографии в областта на транспортното право, правното регулиране на кредитни взаимоотношения и др. Дмитрий Медведев се е доказал като грамотен юрист и добър администратор. Той е смятан за водеща фигура сред либералите в Кремъл. Медведев е женен и има син.

actualno.com

 


Сходни връзки

ДНЕС ДМИТРИЙ МЕДВЕДЕВ ЩЕ ПОЛОЖИ КЛЕТВА КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди