изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:49 EEST
Уникалното руско сдал-приел    
По света За пръв път в историята на страната един действащ президент - Владимир Путин, ще предаде властта на новоизбрания, третия държавен глава на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Кремъл обаче с право смята, че няма защо да се променя церемонията по встъпване в длъжност на новия президент. Така Русия ще се доближи до държавите, в които предаването на властта не е някакво свещенодействие, а съвсем обикновено събитие, отбелязва "Росийская газета", цитиран от БТА.
В изказванията на Медведев засега няма антизападна риторика и Западът възприема това като насрещна стъпка, споделя пред "Комсомолская правда" германски политолог своите очаквания за външната политика на Медведев. Напоследък във висшите политически среди на Германия и Франция се говори, че с идването на нов президент в Русия ще започне либерализация. Путин водеше диалог със Запада в стил "хард пауър" - "твърда сила", но от Медведев се очаква сътрудничество в стил "софт пауър" - "мека сила", посочва експертът. Може би Путин съзнателно е избрал по-млад политик от обкръжението си, за да коригира Медведев неговия - путинския външнополитически курс. Западът се надява новият руски лидер да започне управлението си тъкмо с подобна стъпка. Защото за Русия е твърде нежелателно да изгуби Евросъюза като партньор, пояснява за "Комсомолская правда" германският аналитик.
Руски експерт отхвърля пред "Время новостей" версията, че Путин се оттегля временно от президентския пост, а всъщност мечтае колкото се може по-скоро да се върне. Малко е вероятно обаче следващият лидер на Русия да е опонент на днешната власт, прогнозира негов колега. Друг руски наблюдател изразява пред вестника желание да види в Русия "нормално предаване на властта, тоест към опозицията", но засега не вижда такива перспективи. Той обаче се надява Медведев "да разхлаби гайките", защото както казва, "няма да е много прилично да се затягат още повече". Може да започне и още по-силно затягане на гайките в Русия, но теоретично е възможно новият президент да върне курса към модернизация на обществото, смята лидерът на опозиционния Съюз на десните сили Никита Белих, чиято гледна точка отразява в. "Независимая газета".
Отиващият си руски премиер Виктор Зубков не крие, че оставя на Путин едно трудно наследство, посочва "Известия". За да облекчи все пак донякъде работата на своя приемник, Зубков пое последния удар. Кабинетът му одобри една крайно непопулярна мярка - да се повишат тарифите на естествените монополи, което естествено ще удари джоба на потребителите. Въпреки това експертите очакват Зубков да получи поста първи вицепремиер, и то не само заради заслугите си, но защото властта изпитва недостиг от истински управленски кадри, добавя "Известия".
Освен плюсовете Зубков признава и минусите в работата на своето правителство - то не успя да стабилизира цените на храните в Русия, социално незащитените граждани не получиха качествена подкрепа, кабинетът не разработи и конкретни мерки за ограничаване на инфлацията, изтъква "Московская правда".
Очаква се през идните години в Русия да поскъпнат електроенергията, газът, железопътните превози, телефонните връзки, посочва "Комсомолская правда".  dir.bg
 


Сходни връзки

Уникалното руско сдал-приел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди