изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:47 EET
ВДИГАТ РОК СИТИ МОЛ В КАВАРНА    
ИкономикаРуските туристи се завръщат по нашето Черноморие

През следващата година жителите и гостите на Каварна ще могат да посещават най-новия търговски обект в рок столицата на България - Рок сити мол. Това съобщи изпълнителният директор на туристически холдинг "Русалка холидейз" Евгения Банева. "Имахме идея и дори бяхме намерили инвеститори от Дубай, като искахме на мястото на старата дискотека "Чайка" на плажа в Каварна да вдигнем модерна сграда в арабски стил подобна на прочутия "Бурж ал Араб". За съжаление ОбС не се съгласи. Затова се наложи да преработим проекта. Така се роди идеята да вдигнем голям рок сити мол, като на върха му ще има хеликоптерна площадка и две огромни китари, които да се виждат от морето от преминаващите кораби" - разказа още Е. Банева. Тя добави, че строителството на обекта ще започне съвсем скоро и за следващата година той ще бъде отворен за посетители.
Положителни са очакванията за предстоящия активен туристически сезон по морето, каза още изпълнителният директор на "Русалка холидейз". "Много добро беше представянето ни на туристическите борси в Русия и Румъния. Определено може да се каже, че руските туристи се връщат по нашите курорти. Ние, имам предвид Съюза на инвеститорите в туризма, чийто председател съм, заедно с външния министър Калфин, подпомогнахме правителството при разкриване на повече консулски служби в бившите републики с цел облекчаване издаването на визи" - каза Е. Банева. Туристическият холдинг от състава на "АКБ Форес" през настоящата година ще инвестира в изграждането на комплекси и молове в районите на Хасково, Ямбол, Казанлък. Друга част от инвестициите ще бъдат насочени към районите на язовирите "Батак", "Жребчево" и "Ивайловград", добави още Банева. Сред последните придобивки на туристическия холдинг е и компанията "Бизнес еър", с която съвместно с "Виктория груп" холдинговата структура смята да развива нов продукт - бизнес полети до по-близки дестинации. В тази връзка Н. Банев заяви, че корпорацията никога не е крила амбициите си към бившето военно летище в Балчик, което в момента се стопанисва от Албена.
 


Сходни връзки

ВДИГАТ РОК СИТИ МОЛ В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди