изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:56 EEST
Дмитрий Медведев е новият президент на Русия    
По светаМосква. Дмитрий Медведев положи клетва в рамките на церемонията в Кремъл по встъпването си в длъжност президент на Русия.


Агенция “Фокус” припомня:

Президентските избори, на които Дмитрий Медведев бе избран на поста президент на Русия, се произведоха на 2 март.
Изненадващото събитие във вътрешнополитическия живот на Русия дойде на 10 декември 2007 г., след парламентарните избори.
“Единна Русия”, “Справедлива Русия”, Аграрната партия и “Гражданска сила” предложиха кандидатурата на първия вицепремиер на Русия Дмитрий Медведев за поста президент и настоящият държавен глава Владимир Путин подкрепи тази номинация.
“Искаме да ви предложим кандидатура, която подкрепяме всички. Това е кандидатурата на първия вицепремиер Дмитрий Медведев”, заяви лидерът на “Единна Русия” Борис Гризлов.
На свой ред Путин е заявил, че се познава добре с Медведев от 17 години и напълно подкрепя кандидатурата му.
“Предварителните консултации се състояха, те преминаха позитивно. Те ще бъдат продължени днес и утре”, заяви Медведев на среща с Владимир Путин и ръководителите на четирите партии.
Руският президент Владимир Путин е готов да оглави правителството, в случай, че първият вицепремиер Дмитрий Медведев бъде избран за президент на изборите на 2 март 2008 година. Това стана ясно на конгреса на управляващата партия “Единна Русия” на 17 декември, която получи над 64% на парламентарните избори в страната, произведени на 2 декември.
“В случай, че гражданите на Русия се доверят на Дмитрий Медведев, то и аз ще бъда готов да продължа нашата обща работа, в този случай, в качеството си на премиер”, заяви Путин.
Държавният глава поясни, че в случай, че бъде назначен за премиер след президентските избори през март, пълномощията на премиера и президента няма да се преразпределят.
Също така Путин изрази увереност, че Дмитрий Медвдев ще се справи със задълженията на президент, в случай на победа на президентските избори.
На свой ред Дмитрий Медведев заяви, че в случай на избирането му за президент на страната, ще се ръководи от приоритетните направления, огласени в плана на настоящия президент Владимир Путин.
“Аз имам намерение да се ръководя именно от тези стратегически ориентири, в своята бъдеща работа, в случай, че бъда избран за президент”, е заявил Медведев, пред конгреса на партия “Единна Русия”.
Лидерът на партията “Единна Русия” Борис Гризлов заяви, че Държавната дума на Русия “безусловно ще подкрепи” кандидатурата на Владимир Путин за премиерския пост.

ДНЕС ДМИТРИЙ МЕДВЕДЕВ ЩЕ ПОЛОЖИ КЛЕТВА КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ

АФП: Дмитрий Медведев пое контрола над ядрения арсенал на Русия

Дмитрий Медведев внесе в Държавната дума кандидатурата на Владимир Путин за премиер

Интерфакс: Руското правителство връчи оставката си на новия президент

 


Сходни връзки

Дмитрий Медведев е новият президент на Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди