изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:55 EEST
Антонио Лопес: Правителството на България не е най-добрият изпълнител на препоръките на ЕК    
Европейски съюзБрюксел. Констатациите и препоръките на Европейската комисия трябва да се изпълняват, но не смятам, че настоящото правителство на България е най-добрият изпълнител. Това заяви в Брюксел на среща с бургаски журналисти Антонио Лопес - член на Комисията по правни въпроси в Европейския парламент и Бюрото на Европейската народна партия – Европейски демократи (ЕНП-ЕД), предаде кореспондентът на Агенция „Фокус”.

За пример Лопес посочи скандалите в МВР и българското правителство. Той допълни, че България е станала член на Европейския парламент не в най-добрия момент на Европейския съюз и допълни, че това не проблем само на нашата страна, а на съюза като цяло. По думите му по времето, когато Испания е станала член на Евросъюза, е имало дълго време и години, в които да се дискутират проблемите и да се търсят начини за тяхното решаване - като борбата с тероризма и даде за пример групировката ЕТА. Досега България няма толкова време да обсъжда и поставя за решаване своите проблеми. Тези проблеми трябва да бъдат решавани от правителството на страната сега и веднага, подчерта Антонио Лопес.
На въпрос на журналисти дали последните промени в кабинета ще допринесат за имиджа на България и за разрешаването на част от проблемите на страната ни, той отговори, че с козметични промени нищо не може да се промени.
Група бургаски журналисти са на посещение в Европейския парламент в Брюксел по покана на българския евродепутат Румяна Желева.
След срещата с Антонио Лопес журналистите взеха участие в семинар за работата на Европейския парламент. По-късно те се срещнаха с българското пресаташе в Европарламента Теодор Стойчев и с Антони Рипол –говорител на Джоузеф Доу, председател на групата на ЕНП Европейски демократи в Европейския парламент.
Рипол каза, че тяхната група е една от най-големите в Европарламента, но въпреки това за голяма част от въпросите, които се дискутират, е необходимо квалифицирано мнозинство. По тази причина са необходими много компромиси в работата на депутатите. Антони Рипол каза още, че основните приоритети, по които работи тяхната група са: човешките права, отговорности и свободи; просперитетът, сигурността и солидарността. Според него 2008 година ще е важна за Европейския парламент, тъй като ще трябва да бъдат преосмислени бюджетните приоритети.
Катя НИКОЛОВА
 


Сходни връзки

Антонио Лопес: Правителството на България не е най-добрият изпълнител на препоръките на ЕК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди