изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:01 EEST
РФИ: Убийство във Верона за една цигара    
По светаРим. Струва ли животът на един млад човек по-малко от една цигара? 29-годишният Никола Томазоли беше убит от банда екстремисти, на които отказал да даде цигара. Този трагичен инцидент съвсем не е първият. Сцената се разиграла във Верона, градът, известен с “нулева толерантност”, откакто се управлява от член на крайнодясната формация “Северната лига”.

 Какво точно се е случило във Верона, ще ни разкаже кореспондентът на РФИ Ан Льонир: “В нощта на 30 април срещу 1 май към един часа сутринта в центъра на Верона група от петима младежи, кръстосвали цяла вечер баровете на града, се засичат на улицата с друга група младежи – само трима на брой. Сред тях е и Никола Томазоли, 29-годишен, аниматор по професия. Петимата младежи му искат цигара. Томазоли отговаря отрицателно, защото не пуши. Тогава младежът е залят от удари в коремната област, а след като пада на земята ударите преминават в ритници в главата. След няколко минути младежът спира да се съпротивлява и започва да стене от болка. Групата нападатели избягва, а приятелите на Никола, напълно шокирани, се втурват да намерят линейка. Томазоли пристига в болницата вече в кома. Умира четири дни по-късно. Междувременно нападателите са арестувани.
Верона е единственият град в Италия, чиито кмет организира граждански отряди. Става въпрос за доброволци, които да патрулират вечер, увеличавайки сигурността в града. В замяна на това тези доброволци получават символично намаляване на разходите. Това е единственият италиански град, който експулсира гражданин на Европейския съюз през октомври 2007 г. Това е първият италиански град, в който е забранено да спиш на пейка или да ядеш сандвич на улицата. Мярка, насочена директно срещу бездомниците, на които се гледа с много лошо око във Верона, където приходите на глава от населението са най-високи в цяла Европа. Сега кметът Фабио Тоци има защо да се срамува. Отговорните за смъртта на Томазоли не са имигранти, а веронци на възраст около 19-20 години, израсли в семейства на работници и търговци, без да получат необходимото възпитание.”

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

РФИ: Убийство във Верона за една цигара | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди