изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:38 EET
ОТ ТУРНЕ В ПАРИЖ И ЛОНДОН СЕ ЗАВЪРНА ХОР "ДОБРУДЖАНСКИ ЗВУЦИ"    
НовиниНа турне в две европейски столици - Лондон и Париж, бе хор "Добруджански звуци" от 29 март до 11 април, съобщи неговият диригент Елвира Пастърмаджиева. На 3 април хористите от Добрич са се представили пред френска публика, а на 5 април - пред английска.

Изпълненията им са били предимно пред  представители на българската колония в двете столици. Именно нашенци, които живеят там, са съдействали за организирането на концертите. На представянето в Париж в църквата "Сент Елизабет" е присъствал и българският посланик във Франция Ирина Бокова. Тя е била с екипа си и е поздравила хористите от Добрич.
Много успешен е бил концертът в църквата "Сент Майкъл" в Лондон, недалеч от световноизвестния стадион Уембли.
В Париж "Добруджански звуци" е представил изцяло български репертоар - ортодокс, църковно-славянска и фолклорна музика. Програмата в Лондон е била обогатена и с произведения от европейската класика с автори като Моцарт, Верди, Пучини, Росини, тъй като църквата там е разполагала и с орган, което е позволило изпълнението на творби на тези автори. Включила се е като солист и Калина Великова. Концертът е продължил час и половина, а аплодисментите на публиката - още 30 минути.
Вече са уточнени градовете, в които хорът ще има концерти при турнето си през следващата година в Германия. Те са Берлин, Кьолн и Потстдам.
След завръщането си на 29 април хор "Добруджански звуци" изнесе концерт, посветен на годишнината от кончината на своя създател и дългогодишен диригент Маестро Захари Медникаров.
Хористите от Добрич се подготвят за Великденския концерт, който ще изнесат с Варненска филхармония. Ще бъде изпълнено произведение, което досега у нас само те са изпълнявали, но преди 18 години. То е едно от първите произведения на Пучини - "Меса ди Глория". Концертът ще е посветен на 150-ата годишнина от рождението на автора.
 


Сходни връзки

ОТ ТУРНЕ В ПАРИЖ И ЛОНДОН СЕ ЗАВЪРНА ХОР "ДОБРУДЖАНСКИ ЗВУЦИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди