изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:48 EEST
След москвичи и фиати Ловеч ще прави брилянси    
КитайКрай Ловеч ще се строи завод за сглобяване на китайски леки автомобили, за който ще бъде предоставен общински терен.

Това съобщиха от общинската администрация, цитирани от БТА.
Основано е дружество "Литекс моторс", в което участват Корпоративна банка и ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев. Дружеството ще има капитал от 20 000 000 лева, в който делът на банката ще бъде осем процента. Предмет на дейността на "Литекс моторс" ще бъде проектирането и производството на леки автомобили, мотори, мотопеди и други превозни средства, внос и търговия с резервни части и аксесоари, горива и масла, автосервизна и ремонтна дейност, сглобяване, тунинг, вътрешно- и външнотърговска дейност.
Най-вероятно в Ловеч ще се сглобяват китайски коли от марката "BRILLIANCE", добре познати на европейския пазар. Колите, които ще се произвеждат в града, ще бъдат предназначени за пазара както у нас, така и в съседните балкански държави. По неофициална информация в новия завод ще се произвеждат джипове, които ще се продават за 10 хил. долара. Най-скъпите возила с всички екстри ще са по 20 хил. долара.
Очаква се в предприятието да бъдат разкрити около 2000 работни места.
* По-възрастните добре си спомнят как в ловешкия завод "Балкан" успешно се сглобяваха марки "Москвич" (1966 - 1990 г.)и "Пирин-Фиат" 850 и 124 (1967 - 1971 г.).  dir.bg

Китайската Brilliance Auto сглобява ВMW в Китай

 


Сходни връзки

След москвичи и фиати Ловеч ще прави брилянси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди