изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:57 EEST
БЕЗ ПОЧИВКА ЗАРАДИ ЕДИННОТО ПЛАЩАНЕ НА ПЛОЩ    
НовиниОбластните разплащателни агенции ще работят с удължено работно време и без почивни дни от 7 май до 15 май 2008 г. включително, гласи разпореждане на изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" Димитър Тадаръков.

 Причината е, че на 15 май изтича срокът за подаване на заявленията по схемата за единно плащане на площ без санкции. След този срок върху субсидията ще бъдат налагани санкции в размер на 1% за всеки просрочен работен ден. Крайният срок за подаване на заявление със санкции е 9 юни. Заявления, подадени след тази дата, няма да получат субсидия за 2008 г. Бюджетът за тази година по схемата възлиза на 240 милиона евро.
Заявлението се подава в Областната разплащателна агенция, по адрес на регистрация за физическите лица и по адрес на управление за юридическите лица. Ако земеделските стопани кандидатстват за първи път за европейски субсидии по схемите и мерките за плащания на площ, то те трябва да се регистрират в системата за идентификация за земеделските площи в съответната общинска служба по земеделие, по местонахождение на обработваната земя. По схемата за единно плащане на площ стопаните получават по 10,30 лева евросубсидии за декар, като националните доплащания са в размер на 4,10 лева за декар.
Общо 2426 земеделски производители от Добричка област кандидатстваха по схемата в началото на годината, когато се изплащаха сумите за 2007 г.

 


Сходни връзки

БЕЗ ПОЧИВКА ЗАРАДИ ЕДИННОТО ПЛАЩАНЕ НА ПЛОЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди