изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:05 EET
ТРЪГВА ПРОВЕРКА ПО ДОБРУДЖАНСКИТЕ ПЛАЖОВЕ    
НовиниСпециална комисия, в чийто състав ще влязат представители на областна управа, общините и РИОКОЗ, тръгва на проверка по плажовете по добруджанското Черноморие. Това съобщи Владимир Калчев - зам.-областен управител на Добрич.

"Целта е да сме готови за новия туристически сезон и там, където има все още нередности - те да бъдат своевременно отстранени" - каза още Калчев. Проверката на комисията е и с цел изготвяне на препоръки към бъдещите наематели. Все още не е ясно кой ще ги отдава, каза Калчев. Той добави, че към момента от 8-те концесионирани плажа по Северното Черноморие изтича договорът само за концесията на плажа в Албена. "Със сигурност концесионерът "Албена" АД вече е подал документи в МРРБ, като след промяната на закона за концесиите, искат плажът да им бъде предоставен за 20-годишен период, а не както досега - за 10 години" - каза Вл. Калчев.
Общият брой плажове по добруджанското Черноморие е 41, като те заемат площ от 1600 дка. Предстои да бъде подновена концесията и на други 7 плажа. Калчев припомни, че със Закона за устройство на черноморското крайбрежие вече се дава право 30 % от приходите от договорите за плажовете да влизат в хазната на общината, на чиято територия се намират.
 


Сходни връзки

ТРЪГВА ПРОВЕРКА ПО ДОБРУДЖАНСКИТЕ ПЛАЖОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди