изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:43 EEST
ЕКОИНСПЕКТОРИ ЗАСИЛВАТ КОНТРОЛА В ЗАЩИТЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ    
ЕкологияОт 15 април до 30 октомври е пожароопасният сезон, според заповед на министъра на околната среда и водите

От пресслужбата на РИОСВ - Варна информират, че засилва контрола по опазване на защитените територии с цел недопускане на пожари в тях. За целта в районите на резерватите "Камчия" и "Калиакра", поддържаните резервати "Балтата", "Киров дол", "Върбов дол", "Вълчи преход" и "Калфата", е организирано специализирано наблюдение от екоинспекцията по утвърден график.
Директорът на РИОСВ е дал предписания до кметовете на всички общини за недопускане на палежи на стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви. Ежегодно министърът на околната среда и водите издава заповед за определяне на пожароопасния сезон, който за тази година е от 15 април до 30 октомври. В същата заповед са регламентирани задълженията и ангажиментите на всички институции и граждани с цел опазване на защитените територии, както и предотвратяването на евентуални пожари. На нарушителите на заповедта се налагат глоби - за физически лица от 500 до 5 000 лв., а на юридически - от 1000 до 10 000 лв., допълват още от екоинспекцията.
 


Сходни връзки

ЕКОИНСПЕКТОРИ ЗАСИЛВАТ КОНТРОЛА В ЗАЩИТЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди