изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:48 EET
ПОЛИЦАЙ Е В КОМА, ПРОСТРЕЛЯЛ СЕ В ГРАДСКИЯ ПАРК    
Ред и сигурност27-годишният Георги Колев Маринов - служител в Първо РПУ в Добрич, е в изключително тежко състояние и с опасност за живота в реанимацията на болницата в града, след като в петък вечерта около 18.15 ч. се е прострелял в градския парк на Добрич - в район, който е отдалечен и рядко минават хора, научи НДТ. Полицаят е работел в патрулно-постовата служба в полицейското управление.

 

Георги бил забелязан от случайно минаваща почти веднага след прострелването гражданка, която веднага подала сигнал в полицията. Спешно сформиран екип хирурзи оперирал над 3 часа простреляния. От хирургията заявиха, че куршумът е нанесъл множество тежки поражения - изцяло се е наложило да бъде махнат далакът, засегнати са бъбрек, стомахът и белият дроб, като куршумът е излязъл от тялото. Мъжът е и с голяма кръвозагуба. От отделението по реанимация заявиха, че пациентът е в медикаментозна кома, на изкуствено дишане, с реална опасност за живота, множество увредени органи и системи, като продължава кръвопреливането, което да компенсира голямата кръвозагуба. Медиците допълниха, че пациентът е с рядката АВ резус фактор положителен кръвна група. Негови колеги в събота проведоха акция по кръводаряване, за да помогнат за възстановяването му.

Шефът на Военна окръжна прокуратура - Варна - майор Владимир Чавдаров съобщи, че веднага на мястото на инцидента е бил изпратен следовател. Категорично става дума за самопрострелване, като се работи по две версии - първата - неправилно боравене с оръжието, и втората - опит за самоубийство, допълни Чавдаров. Чака се пострадалият да бъде контактен и разпитан, за да се отхвърли или потвърди категорично версията за самоубийство, допълни военният прокурор.

НДТ научи, че полицаят бил отличен служител и бил награждаван за добра служба. Негови колеги и приятели разказаха, че момчето е ерген, но нямал проблеми нито в службата, нито у дома. Имало дори случаи, когато Георги давал кураж на колегите си, изпаднали в “дупка”. По непотвърдена информация, в града се говори, че при намирането му Георги е бил адекватен и е заявил на колегите си, че сам се е прострелял и не по невнимание. Хора, познаващи Георги, разказват, че дори когато бивал на смяна, той не винаги носел служебния пистолет. В злополучния ден, полицаят е трябвало да постъпи нощна смяна на работа. Вчера директорът на многопрофилната болница д-р Жанина Калинкова заяви за НДТ, че жизнените показатели на Георги са стабилизирани. НДТ

 


Сходни връзки

ПОЛИЦАЙ Е В КОМА, ПРОСТРЕЛЯЛ СЕ В ГРАДСКИЯ ПАРК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди