изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:42 EEST
Полски съд иска екстрадиция на балчиклия по дело за подкуп    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд насрочи за 19.05.2008 г. разглеждането на искане за екстрадиция на 50-годишния Сабри Х. Исмаил от Балчик по Закона за екстрадиция и европейска заповед за арест. Задържането му е постановено на 27.02.2008 г. от Окръжният съд в Гожув Виелкополскси - Република Полша, във връзка с наказателно дело за даване на подкуп.

            На 04.10.2000 г. Исмаил е дал на двама служители в полицейски участък в Слубице сума на стойност 50 злоти и им обещал още 100 германски марки с цел да ги склони да не извършат служебните им задължения. Според полския Наказателен кодекс, който дава или обещава да даде имуществена или лична облага на лице, заемащо обществен пост във връзка с изпълнение на служебните му задължения, подлежи на наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца до 8 години. Полските власти посочват, че Исмаил е получил призовка да се яви пред техния съд, но нито е отишъл, нито е изпратил извинителен документ. По тази причина Районният съд в полския град Слубице издава на 04.06.2003 г. постановление за арестуване на балчиклията. В началото на тази година Окръжният съд на Гожув Виелкополски издава Европейска заповед за арест.

Непосредствено преди делото, днес Добричкият окръжен съд получи два факса от полските власти в отговор на поискани гаранции, че ако бъде осъден в Полша, Исмаил ще бъде върнат да изтърпи наложеното му наказание в България. Съдът назначи преводач и отложи делото на 19.05.2008 г., за да бъде направен официален превод на документите. Съдебният състав задължи прокуратурата да представи на следващото заседание справка, има ли дела на производство срещу Исмаил и свидетелство за съдимост.

 

12.05.2008 година                      Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Полски съд иска екстрадиция на балчиклия по дело за подкуп | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди