изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:05 EEST
ЩЕ ПРИКАНВАТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КУЧЕТА ДА ПЛАЩАТ    
НовиниОбщината в Добрич ще търси съдействие от Ветеринарно-медицинската служба за списъци на собствениците на домашни кучета в града, съобщи кметът Детелина Николова. Причината е, че до момента масово собствениците на четириноги любимци не плащат определената от общината такса. Тя е между 40 и 100 лева според породата на кучето като най-висока тя е за питбулите. 


До момента само двама собственици на кучета в Добрич са внесли таксата за домашен любимец в местната хазна, каза Д. Николова. Тя добави, че от ветеринарните служби ще се искат списъците на собствениците, за да бъдат приканени те да платят определения налог. Друга мярка, която общината ще се опитва да въведе в изпълнение, е собствениците на кучета да прибират фекалиите им и да не ги разхождат  без намордници. Практиката обаче сочи, че охраната на градския парк, например, прави забележка и изисква на каишка да се водят малки кученца, а не смее да направи забележка на стопаните с огромни четириноги, които трябва задължително да се развеждат с намордник.
 


Сходни връзки

ЩЕ ПРИКАНВАТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КУЧЕТА ДА ПЛАЩАТ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди