изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:06 EEST
ЗА РУМЕН НИКОЛОВ КРАНЕВО Е ЦЕНТЪРЪТ НА ЗЕМЯТА    
НовиниИскам жителите на селото да се гордеят с него, това заяви кметът при срещата ни с него

"Не съм родом от Кранево, но съзнателният ми живот е в това село. Съпругата ми е родом от селото, децата ми са родени тук" - разказва кметът му Румен Николов. Не без гордост Р. Николов споделя още, че досега никога селото не се е радвало на толкова добро лоби в община Балчик, като досега. "Имаме съветник от селото в ОбС, зам.-кмет, а главният архитект на общината - също е родом от Кранево. За мен Кранево е центърът на земята и искам жителите на селото, да се гордеят с родното си място" - казва Николов, докато ме развежда и ми показва мащабните ремонти, които се извършват по инфраструктурата му.
Благодарение на усилията на новото ръководство на община Балчик в момента се реализира проект по програма ФАР, който е на стойност 850 хил. евро. "В рамките на проекта ще поставя водопроводна мрежа и канализация по 6 улици, които досега никога не са имали такива" - съобщава зам.-кметът по строителството Илиян Станоев. "За да избегнем създаването на проблеми на туристите, имаме договорка с  изпълнителя втората половина на главната улица на селото "Черно море" да бъде продължена работата по нея и завършена през септември" - допълва Станоев. В момента обаче усилено се работи по улиците "Рила" и "Калоян" и живеещите по тях до края на май ще имат канализация, водопроводи и асфалт. Отделно община Балчик подготвя проект на стойност 2 млн. евро, който ще бъде внесен по една от оперативните програми на МРРБ, с който ще бъде поставена канализация и водопроводи на други улици в селото - "Дунав", "Приморска", допълва Станоев. Благодарение на проектите община Балчик, заедно с кмета чрез проекти ще положи водопроводи и канализация с дължина над 3 км, допълва Р. Николов.
Развеждаме из селото и ми показва мащабните обекти, които се реализират, а навсякъде го спират с думите: "Добър ден, кмете, тук при мен нали скоро ще има канал и водопровод".
Сред новите неща, с които се е захванал кмета на Кранево е и реализацията на повече от 20-годишната мечта на жителите на селото - да се вдигне църква. "В парка има само една камбана, която даже и въже нямаше и не можеше да извести, че има някой починал. Смятам, че тук в парка, където и без друго от години има изкопан голям трап е мястото на един храм. Имам пълната подкрепа на архиерейското наместничество в Добрич и лично на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. Избрано е от духовния съвет име на бъдещия храм - Света Дева Мария. Арх. Асен Коев изработи и дари на селото проекта на църквата.
Обвиняват ме, че не съм асфалтирал досега. Истината е, че Кранево досега никога не е имало толкова средства, гласувани от съветниците. Много лесно беше да асфалтирам през април, но трябваше да стане със студена асфалтова смес. Първо условията атмосферните условия не позволяваха да се извършват такива дейности, второ студената асфалтова смес е много по-скъпа и така щяхме да свършим много по-малко работа, отколкото сега, когато започнаха работа асфалтовите бази" - казва Николов.
В селото с постоянна регистрация са 740 души, но населението му през летните месеци се увеличава многократно. "Тези войни, които се раздухват от някои хора, са абсолютно безсмислени. По-добре е да спрем и да обединим силите си, за да работим всички заедно за Кранево" - казва още Николов. И разкрива, че истината за двата обекта, които имат претенции за туристически сезон е съвсем друга. "Става дума за два строежа, които още не са завършени и там не живеят още хора. Обектите са съответно на Валентин Николов - лидер на "Атака" в Добрич и Марин Джамбазов - управител на "Металагро". Гледам първо да оправя улиците на хората, които живеят постоянно в селото, а дай Боже, до другия сезон и за всички обекти, които са по морето" - казва на изпроводяк Николов.
 


Сходни връзки

ЗА РУМЕН НИКОЛОВ КРАНЕВО Е ЦЕНТЪРЪТ НА ЗЕМЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди