изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:03 EEST
Футбол: "Литекс" спечели Купата на България    
СпортСофия. "Литекс" спечели Купата на България, след като победи "Черно море" (Варна) с 1:0 във финалната среща, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Единственото попадение в мача отбеляза Станислав Манолев в 57-ата минута на двубоя, който се игра на Националния стадион „Васил Левски”.

По този начин ловешкият тим ще играе в турнира за Купата на УЕФА. Това е третият трофей във витрината на Литекс (2001, 2004, 2008 г.).
Първите 45 минути протекоха равностойно и реална голова опасност нямаше. В 12-ата минута Александър Александров – Кривия изведе Мирослав Манолов в наказателното поле на Литекс, но вратарят Тодор Тодоров се намеси решително. В 24-ата минута бе най-добрата възможност за ловешкия тим. Тогава Том пусна топката на два метра пред вратата на Черно море, но Ивелин Попов не бе достатъчно съобразителен и защитник изби.
Втората част бе по-интересна от първата поради по-динамичната игра на терена на Националния стадион. Литекс поведе с 1:0 след гол в 57-ата минута на Станислав Манолев. Ловешкият тим получи правото да изпълни пряк свободен удар от ляво на нападението. Том центрира топката и Манолев откри резултата с глава. След попадението на символичните гости Черно море наложи натиск. В 61-ата минута удар с глава на Домакинов мина на сантиметри от гредата на Литекс. В 71-ата минута изстрел на Манолов от границата на наказателното поле излезе в аут. Все пак до 100-процентова голова опасност не се стигна и двубоят завърши 1:0 за Литекс. Като цяло мачът не предложи добър футбол и бе типичен за българските стандарти.
Марин МИЛАШКИ
 


Сходни връзки

Футбол: "Литекс" спечели Купата на България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди