изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:48 EEST
Иван Евстатиев се простреля в сърцето    
Ред и сигурност Бившият кмет на Пазарджик Иван Евстатиев се прострелял в сърцето. Той е настанен в многопрофилната болница в Пазарджик с опасност за живота.

Сигналът в полицията е подаден около 10 часа тази сутрин, съобщи БГНЕС.
Иван Евстатиев е с огнестрелни рани в белия дроб и коремната област, съобщиха от екипа на II хирургия към МБАЛ-Пазарджик, цитирани от БТА. Все още продължава операцията на бившия кмет на Пазарджик, който тази сутрин се простреля с два куршума във вила в село Семчиново, община Септември. Той се е прострелял със законно притежаван пистолет Макаров. Инцидентът е станал във вилата на тъста му Борис Димитров и съпругата му. Евстатиев е бил в къщата със свои близки, съобщи говорителят на ОДП-Пазарджик Мирослав Стоянов. Стоянов заяви още, че се работи по няколко версии, като на този етап основната е неправилно боравене с оръжие, а не опит за самоубийство.
Иван Евстатиев бе кмет на Пазарджик от БСП в продължение на един мандат до 2007 година, припомня БГНЕС. В момента е общински съветник от левицата. През декември 2004 г. Евстатиев беше замесен сексскнадал с непълнолетни проститутки. Момичетата бяха свидетелки по делото срещу сводника Киро Лозенеца. При разпитите те бяха дали показания, че са обслужвали служители на кметската администрация в Пазарджик и белоруска делегация гостувала в града. Лично кметът Иван Евстатиев бил поръчал проститутките на Киро Лозенеца, а след това е платил за услугите им.
Това са пълни инсинуации на някои хора, които са много жалки искат да направят някакви политически дивиденти без никаква почва и без доказателства, коментира тогава Иван Евстатиев. Той се закани, че ще подаде сигнал до прокуратурата за лъжесвидетелстване, за да станат ясни подбудителите на скандала. Тогава Евстатиев се закле пред паметта на баща, че по никакъв повод не би опетнил името си.
Кметът бе косвено замесен и в жестокото убийство на сестрите Белнейски. Той бе позвънил по телефона на тогавашния полицейски ръководител на Пазарджик Жоро Стоицев, за да го информира, че според слуховете в убийството на момичетата е замесен синът на зам. министъра на транспорта Георгигетър Нейчев - Атанас. Тогава Нейчев отрече скандалните клюки, а сред партийните централи се заговори, че наместването в скандала е свързано с избора на Георги Петърнейчев за областен председател на БСП в Пазарджик. dir.bg
 
 
 
 
 


Сходни връзки

Иван Евстатиев се простреля в сърцето | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди