изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:16 EEST
Заплашиха със смърт автор на книга за мафията    
По светаПревърналата се в култова книга „Гомора“ (Gomorra) на Роберто Савиано вече излезе и на големия екран в Италия.

екран в Италия.
Това става малко след поредните заплахи, отправени срещу автора на книгата, от която бяха продадени над милион копия само на Апенините.
Разказващата ужасите и жестокостите в неаполитанската Камора книга е пресъздадена от режисьора Матео Гароне в 135-минутен филм. Кинотворбата беше представена на предпремиера пред италианските зрители, дни преди да бъде показана на Филмовия фестивал в Кан.
Апокалиптични кадри и 100% ужас се леят от екрана, пресъздавайки ада в Неапол и околностите му, предизвикани от мафията. Гароне е известен и като режисьор на много успешните филми “Балсаматорът“ (L'imbalsamatore) и “Първа любов“ (Primo amore).
Само преди дни в Казал ди Принчипе, мястото до Неапол, което се смята за “кралството“ на престъпния клан Казалези, върху една стена се появи рисунка на ковчег, надписът “смърт“ и името на Савиано.
Войната между отделните кланове в Камората е довела до 4000 убийства през последните години. Смята се, че незаконният й бизнес завърта 150 милиона евро годишно.
Новият филм на Гароне вече е продаден в Турция, Франция, Швейцария и Холандия, а е на път да бъде продаден и в Канада и Великобритания.
Главната роля във филма се изпълнява от известния италиански актьор Тони Сервило, който стана носител на тазгодишната награда за италианско кино “Давиде ди Донатело“. Творбата е снимана по маниера на документалното кино и то все на автентични места.
“Това е апокалиптична творба, без надежда. Трагедията е, че в този случай Апокалипсисът става всеки ден, в сърцето на страната ни“, каза пред италианските медии режисьорът Гароне.
dir.bg
 


Сходни връзки

Заплашиха със смърт автор на книга за мафията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди