изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:32 EEST
Северозападна Македония залята от албански знамена    
По света
Албанското държавно знаме и знамената на партиите от албанския политически блок незаконно ще се веят в Северозападна Македония до края на предизборната кампания, защото няма кой да ги свали.


Това пише македонският вестник “Дневник”, цитиран от БГНЕС. Почти всички общини в Северозападна Македония са залети от партийни знамена на Демократичната партия на албанците (ДПА), Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), Демократичната уния на албанците (ДУА) и Партията на демократичния просперитет (ПДП).
Знамената са издигнати незаконно на места, определени за държавното и знамената на етническите общности. Според експертите държавното знаме на Албания и партийни знамена не бива да се развяват по булевардите. Те казват, че партиите могат да използват знамената си на митинги, но не и по булевардите и пътищата, които са обществени.
Партийни знамена има на всеки стълб, а партийни плакати има на всяко дърво. Изглежда също така, че до края на кампанията партийните кервани няма да плащат пътна такса, защото няма кой да накара тълпата партийни активисти да изпълни законовото си задължение.
Зачестяват информациите, че държавни или общински коли се използват за партийни цели, което е незаконно. Това е само част от хаоса, настъпил от началото на предизборната кампания, откогато законът е отменен и всичко е подчинено на изборите. Както и при всички избори досега, полицията мълчи и никой не отговаря за масовото нарушаване на законите, пише вестникът.  dir.bg
 
 
 
 
 
 


Сходни връзки

Северозападна Македония залята от албански знамена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди