изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:53 EET
ПРИЗРЕН КАНИ В КОСОВО БЪЛГАРСКИ ИНВЕСТИТОРИ    
НовиниКметът на косовския град се надява, съвместно с наши фирми, да бъде изградена голяма хидроцентрала. Градоночалниците на Каварна и Призрен подписаха план за сътрудничество във всички сфери на културата и икономиката

Кметът на втория по големина град - Призрен, в най-новата република на Балканите - Косово, проф. Рамадан Муя, който бе на тридневна визита в Каварна, официално покани български инвеститори в Призрен. “Ние имаме изключително млада работна ръка, въпреки че сме малка по територия държава. Искрено се надявам чрез инвеститорски интерес да ни помогнете да се справим с високата безработица” - каза пред журналисти проф. Муя. Той заяви, че след обявяването на независимостта на Косово и международното признаване на републиката вече има голям интерес от представители на бизнеса в страни от Европа - Италия, Германия, Холандия, Австрия, а също и от САЩ. “Ние разработваме проект за голяма хидроцентрала, която ще е с мощност 300 мегават часа и се надяваме да я изградим в партньорство с български фирми. Очакваме и отправяме също покана към бизнеса в България за строителството на апартаменти, както и по отношение на други големи инфраструктурни обекти в страната. Това са и основните приоритети в развитието ни сега - икономиката и инфраструктурата” - каза Р. Муя.
Кметът на Призрен заяви още, че инвеститорите, които отидат, ще могат да ползват определени облекчения за развиване на бизнеса. “Това, което е в моите правомощия и мога да заявя категорично е, че инвеститорите ще бъдат освободени от такси и в най-кратки срокове ще им бъдат издавани всички разрешителни за стартиране на бизнеса в града” - каза Муя.
Делегацията от Призрен, водена от кмета Муя, подписа план за сътрудничество за настоящата 2008 г. с побратимения Каварна. Двамата градоначалници - Цонко Цонев на Каварна и проф. Муя положиха подписи под документ за сътрудничество във всички области. Визитата бе и в рамките на провелия се в Каварна пети международен общобългарски събор “С България в сърцето”, в който тази година за първи път се представиха и горани от Косово.
 


Сходни връзки

ПРИЗРЕН КАНИ В КОСОВО БЪЛГАРСКИ ИНВЕСТИТОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди