изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:15 EEST
КУЛТУРНИ АКЦЕНТИ    
КултураДНЕС от 10.30 часа в залата на ЦДГ 23 може да се види кукленият спектакъл на софийския куклен театър "Кокошка с брошка". Най-малките зрители могат да гледат още една постановка днес - "Красавицата и звяра" на ДТ "Й. Йовков" от 16 часа, в залата на театъра. От 14 и 19 часа в залата на ДТ "Йордан Йовков" гостува  разградският театър, с постановката "Врата до пътя" от Орлин Дяков.

ОТ 18.00 ч. в Огледална зала ще бъде представен концерт на Даниела Димова - сопран от Оперно-филхармонично дружество - Варна, и Адриана Грекова - мецосопран, професор в Музикална академия - Тунис. Ще бъде представена неизпълнявана дуетна програма, посветена на Европейската година на междукултурния диалог и Годината на Русия в България - Росини, Доницети, Керубини, Менделсон, Шуман, Брамс, Масне, Дебюси, Глинка, Даргомижский, Рубинщейн, Шостакович.
НА СЦЕНАТА на Летен театър вечерта от 19.30 ч. ще бъде представен премиерен концерт на Представителна фолклорна танцова студия "Добруджа" с гл. худ. ръководител Стоян Господинов, хореограф Христо Христов и ръководител на оркестъра Стефан Георгиев. Концертът е под патронажа на кмета на общината Детелина Николова и е със специалното участие на оркестър "Добруджански авлиги" с ръководител Димитър Димитров.
В РАМКИТЕ НА националните литературни празници "120 години от рождението на Дора Габе" и програма "Детство мое", по заявка, в Регионалната библиотека "Дора Габе" се организира "За нас малките" - четене на произведения от Дора Габе в Стаята на приказките - за деца от детските градини и ученици от начален курс.
 


Сходни връзки

КУЛТУРНИ АКЦЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди