изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:52 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите две денонощия на територията обслужвана от ОД ”Полиция” – гр. Добрич  са регистрирани шест  криминални   престъпления и произшествия.

            На 17 май 2008 година, в РПУ – Албена  е получено съобщение от с. Кранево, общ. Балчик, за това, че неизвестно лице,  е влязло в склад на магазин, намиращ се на територията на селото и е извършило кражба на цигари, ваучери, алкохол и парична сума от около 500 лева.

            На същата дата, в резултат на предприетите незабавни оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на РПУ – Албена,  е устанавен и задържан 25 – годишен жител на с. Кранево, заподозрян в извърването на престъпното деяние. Част от вещите, предмет на престъпното посегателство са открити от служителите на полицията, иззети и ще бъдат върнати на собственика.

            Работата по изясняването на случая продълава. Заподозряното лице е задържано за срок от 24 часа в РПУ – Албена.

            Образувано е досъдебно производство.

           

                         

  През двете денонощия на територията на област Добрич са възникнали две   пътно – транспортни произшествия.  

           

                      На 18 май 2008 година, около 13.00 часа, по пътя КК”Албена” – с. Оброчище, общ. Балчик, е възникнало пътно – транспортно произшествие, между лек автомобил “Рено”, управляван от 26 – годишен водач от гр.Добрич с инициали И.В. и файтон, управляван от М.И. /20г./ от с. Оброчище. В резултат на  пътно – транспортно произшествие, возещите се в файтона двама английски граждани, съответно жена на 58 години и мъж на 70 години, са получили   натъртвания по телата. Няма опасност за живота им. 

            Причините довели до възникването на ПТП се изясняват в условията на досъдебно производство.

 

 

            За времето от 03.40 часа на 17 май 2008 година до 04.00 часа на 18 май 2008 година, от полицейски автопатрули на Първо РПУ и РПУ – Ген. Тошево , са установени двама водачи на леки автомобили, съответно В.Д./34г./ от гр. Добрич и К.И./38г./ от гр. Балчик, управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническите средства с които са изпробвани водачити са отчели – 1.31 промила /В.Д./ и 1.82 промила /К.И./. Вторият водач е задържан за срок от 24 часа в РПУ – Ген. Тошево.

            Във връзка с двата случая, ОД”Полиция” – Добрич, за пореден път напомня на водачите, че управлението на моторно – превозно средство след употреба на алкохол над 1.2 промила е престъпление по чл. 343 “Б”, ал.1 от НК.

 

 

Поделенията  на ОД”ПБЗН”      Добрич   са участвали в гасенето на  три  пожара  в гр. Добрич /2/ и с. Козлодуйци, общ. Добричка /1/.

 

            На 17 май 2008 година, около 12.05 часа, в ОД”ПБЗН” – Добрич е получен сигнал за възникнал пожар в жилищна сграда в с. Козлодуйци, общ. Добричка. Пожарът е потушен от дежурен екип на Втора РС “ПБЗН” – Добрич. В резултат на пожара са унищожени два телевизора.

            Пожарът е предизвикан от късо съединение в електрическата инсталацията на сградата.

 

 

             

 

       19.05. 2008 г                                    ОД ”ПОЛИЦИЯ” –гр.ДОБРИЧ                    
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди