изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:39 EEST
Балчиклия даде съгласие да бъде екстрадиран в Полша    
Ред и сигурностБалчиклията Сабри Исмаил на 50 г. даде днес съгласие доброволно да бъде екстрадиран в Република Полша за разглеждане на наказателно дело срещу него в град Слубице. В три дневен срок той има право да оттегли съгласието си, затова Добричкият окръжен съд отсрочи делото за 23.05.2008 г.

 Ако Исмаил не промени решението си, ще бъде екстрадиран веднага след обявяване на определението на съда.

В Добричкият окръжен съд е получено срещу Исмаил искане за задържане по Закона за екстрадиция и европейска заповед за арест, постановено на 27.02.2008 г. от Окръжният съд в Гожув Виелкополскси - Република Полша. Той е обвинен, че на 04.10.2000 г. е дал на двама служители в полицейски участък в Слубице сума на стойност 50 злоти и им обещал още 100 германски марки с цел да ги склони да не извършат служебните им задължения. Според полския Наказателен кодекс, който дава или обещава да даде имуществена или лична облага на лице, заемащо обществен пост във връзка с изпълнение на служебните му задължения, подлежи на наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца до 8 години. Полските власти посочват, че Исмаил е получил призовка да се яви пред техния съд, но нито е отишъл, нито е изпратил извинителен документ. По тази причина Районният съд в полския град Слубице издава на 04.06.2003 г. постановление за арестуване на балчиклията.

Европейското законодателство гарантира правото на Исмаил, ако бъде осъден в Полша, да бъде върнат да изтърпи наложеното му наказание в България. При проверки на Добричкия окръжен съд и на Окръжна прокуратура – Добрич бе установено, че срещу него няма дела на производство и не е осъждан.

 

19.05.2008 година                      Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Балчиклия даде съгласие да бъде екстрадиран в Полша | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди